Konya
°C
Yeni Meram
18.01.2022 14:56

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan KGC'ye ziyaret

Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Mahalli sorunların kılcal damarlarına kadar inen yerel basınımız halkın gerçek sözcüsüdür. Bu anlamda, desteklenmesi ve varlığının korunması gerekir” dedi

A+
A-
18.01.2022 14:56
18.01.2022 15:06
0
1403
ABONE OL

‘Yerel basın halkın sözüdür’


Partisinin üst düzey yöneticileri ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Anadolu’nun tüm zenginliklerini yansıtan bir ayna olarak nitelendirdiği yerel basının başta ekonomik olmak üzere birçok sorunla yüzyüze olduğunu bildiklerini, parti olarak kanaatlerinin yerel basının desteklenmesi ve varlığını koruması yönünde olduğunu söyledi.


KGC yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na KGC Başkan Yardımcısı Erhan Dargeçit tarafından, KGC’nin hazırlamış olduğu ve içinde yerel basının sorunlarının yer aldığı rapor takdim edildi. Başkan Yardımcısı Dargeçit, Konya basını olarak zor şartlarda görevlerinin en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, yerel demokrasinin varlığı ve güçlülüğü adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.


‘YEREL BASIN EKONOMİK ANLAMDA DAHA ÖZGÜR OLMALI’


Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da, “Belki Başbakanlığım döneminde yerel basını kısmen ihmal ettim. Ancak son dönemde yerel basınımızın temsilcilerini de düzenlenen uluslararası programlara davet etmeye çalışmıştım. Bugün Türkiye’nin neresine gidersem gideyim, gazetecilik meslek örgütlerini, yerel gazete ve televizyonları ziyaret ederek, onlarla hasbihal etmeye çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki, yerel basın halkın gerçek sözcüsüdür. Yerel basın, halkımızın gerçek gündemini takip eden ve kılcal damarlarına kadar inebilen yegane yayın organıdır. Bu anlamda halkla doğrudan temas halinde olan, sorunları, talep ve arzuları doğrudan yöneticilere aktaran ve bir kamu görevi ifa eden yerel basınımızın ekonomik anlamda da kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya bürünmesi ve bunun için de desteklenmesi gerektiği partimizin de şahsımın da genel kanaatidir” diye konuştu.


Konya’nın meselelerini de yakından takip ettiklerini dile getiren Genel Başkan Prof. Dr. Davutoğlu, “Yaptığımız ziyaretlerde sorunları yerinde görme imkanı da buluyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası’nda tarımsal üretimin ne kadar zor hale geldiğinin de bilincindeyiz. Başta gübre ve mazot fiyatları olmak üzere temel girdi maliyetlerine gelen zamlar neticesinde üretim yapamaz duruma gelen çiftçilerimiz bu sorunlarına çözüm arayışındalar. Bu durum aslında üretimi ne yazık ki olumsuz etkileyecek. Çiftçimiz üretmekten dahi vazgeçmenin arifesinde” ifadelerini kullandı.


Esnaf açısından da kurdaki dalgalanmanın korkutucu bir boyuta ulaştığına işaret eden Genel Başkan Davutoğlu, “Esnafımız malını satmaktan korkar hale geldi. İhmalkarlık yapanları kastetmiyorum ama birçok esnafımız, tezgahındaki ürününü satmaktan imtina eder hale geldi. Çünkü sattığı zaman yerine yenisini koyamama kaygısı taşıyor” dedi.


Halkın gerçek gündemi ekseninde biraraya gelinmesi ve siyasi kutuplaşmalardan ziyade odak noktasının halkın çıkar ve menfaatleri olması gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Her türlü fikre açık ve şeffaf bir yapı oluşturularak bir masa etrafında biraraya gelmediğimiz sürece gerçek gündemimizi sürekli ötelemiş ve halka inememiş oluruz. Biz parti olarak, milli ve manevi değerler ile ülkemizin çıkar ve menfaatleri eksenindeki tüm görüş ve fikirlere açığız. Bu eksende görüşünü beyan eden her siyasi parti ile oturup sorunları çözüme kavuşturmak adına fikir teatisinde bulunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.


Bir internet haber sitesinde kendisiyle ilgili hakarete varan bir cümlenin sarf edilmesine ilişkin ise Davutoğlu, “Bu konuda benim yaklaşımım şu, kişi kendine yakışanı yapar. Ben onları hukuk önünde kendilerinden hesap soracak kadar dahi ciddiye almıyorum. Kendilerine yakışanı yapmışlar” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.