Konya
°C
Yeni Meram

Görünen o ki futbolda kaos 2024-2025 sezonunda da devam edecek

Görünen o ki futbolda kaos 2024-2025 sezonunda da devam edecek- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.07.2024 00:52
15.07.2024 13:14
0
2038
ABONE OL


2023-2024 sezonunda kazanın da kaybedenin de şikayetçi olduğu Futbol Federasyonu Başkanı deyim yerinde ise futbolda kaos oluşturdu.
Geçtiğimiz sezonda skandallar yaşandı. Bunun sonucu olarak da Mehmet Büyükekşi’nin görevinden istifa etmesi beklendi ama gerçekleşmedi.
Bu defa da 18 Temmuz tarihinde aday olmaması istendi, bu da gerçekleşmedi.
Şimdi geldik zurnanın zırt dediği tarihe… Seçime sayılı günler kaldı.
Federasyondan, Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yapılacak başkan seçimi için adaylık başvuruları TFF Statüsü'nün 38. maddesi uyarınca 11 Temmuz 2024 tarihinde sona ermiştir açıklaması yapıldı, devamında ise “Genel Sekreterliğe yapılan başvurular neticesinde TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgelerinin incelenerek değerlendirme yetkisi Genel Kurul Divan Kurulu'na ait olmak üzere, genel kurulda başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler alfabetik sırayla aşağıda belirtilmiştir;
Buna göre…
- Sayın İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU
- Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ
- Sayın Servet YARDIMCI
TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsünün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan Adaylığına ilişkin koşulları taşımadığından kabul edilmemiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi ve resmiyet kazandı.
DÖRT BÜYÜKLER İMZA VERMEDİ
Basında yer alan haberlere göre dört büyüklerden Mehmet Büyükekşi'ye imza yok.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin adaylığı için imza vermedi.
Daha önce Federasyon Başkanlığına aday olduklarını açıklayan İsmail Uyanık ve Servet Yardımcı, seçime 1 hafta kala adaylıktan çekildiklerini açıkladı.
Böylece Mehmet Büyükekşi’nin tekrar seçilme şansı arttı.
Diğer yandan, Mehmet Büyükekşi'nin tekrar seçime girebilmesi için şu ana kadar imza veren Süper Lig kulüpleri arasında; Gaziantep, Eyüpspor, Konyaspor, Kayserispor, Hatayspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir in de yer aldığı yine basında yer aldı.
Seçim bu kimin kazanacağı belli olmaz. Ancak 2023-2024 sezonunda yaşanan skandallar göz önüne alındığında, “Futbolda kaos 2024-2025 sezonunda da devam edecek” gibi görünüyor…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.