Konya
°C
Yeni Meram
01.03.2024 09:51

Hafta sonu Konya'da hava nasıl olacak?

Hafta sonu yurdun iç ve batı kesimlerinde yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji verileri cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günü Konya'da hafif sağanak yağışa işaret ederken hava durumu tahmincisi Kuttusi Demir, 5-8 Mart tarihleri arasını işaret etti.

A+
A-
01.03.2024 09:51
01.03.2024 10:04
0
1446
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün yurdun batı ve kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinin akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Cumartesi ve pazar günü ise, Orta ve Batı Karadeniz, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek. Yağışların Ege'nin kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde sağanak ve yağmur geçişleri şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının pazar günü kuzey, iç ve batı kesimlerde biraz azalacağı, ancak genellikle mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu günün en yüksek sıcaklık değerleri Ankara'da 17, İstanbul'da 15, İzmir'de 19, Antalya'da 20, Samsun'da 19, Diyarbakır'da 13, Adana'da 22 derece civarında seyredecek.

 Hava durumu tahmincisi Kuttusi Demir ise, hafta sonu yağış olacağını düşünerek gübreleme yapmayı düşünen çiftçileri uyardı. Demir, Konya'da 5-8 Mart tarihlerinde arasında etkili olacak sistemin metrekareye 10 ile 30 kg. arası yağış bırakacağını kaydetti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.