Konya
°C
Yeni Meram

HAFTANIN 'EN'LERİ

HAFTANIN 'EN'LERİ- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.10.2023 00:01
04.10.2023 12:26
0
1395
ABONE OL

Stabil ve durağan haftalardan daha hareketli haftalara kısa süre içerisinde giriş yapacağız. Bundan sonra hava şartları kışa merdiven dayayacak olmasına rağmen Hz. Mevlana'nın kadim başkenti Konya'mıza ziyaretler çoğalarak devam edecek.
Haftanın ilk ziyareti, 29 Eylül Cuma günü bir dizi ziyaret ve açılışlar için Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin Bey'in teşrifi oldu. Sayın Bakan Konya ziyaretinde öncelikle il ve ilçe milli eğitim idarecileri toplantısı gerçekleştirdi. Akabinde Selçuklu ilçemizde Organize Sanayi Anaokulu ve Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi açılış töreni gerçekleştirildi. Sonrasında Karatay ilçesinde belediyenin “30 Okula 30 Halı Saha projesi” kapsamında yaptığı halı sahaların açılışı yapıldı.
Son olarak da Öğretmenler Odası Buluşması gerçekleştirildi. Bir bakanın işin mutfağında yer alan, teröre yüzlerce şehit vermiş öğretmenlerimizle hemhal olması övülesi bir davranış. Öğretmenlerin sorunlarının, eğitim sistemi hakkındaki görüş ve düşüncelerinin alınması hakikaten takdire şayan.
Sayın Bakan'a Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş tarafından da, projelerin hayırlısı olan “DOSD Meram” anlatılmış oldu. Açılışlarda adı geçen okullar, yerel yönetimler ve sanayicilerimiz tarafından yapılmış. 
Eğitim sisteminin tekrar irdelenmesi gerektiğini vurgulayalım. Dünyanın gelişmiş ülkeleri sürekli değişiyor ve gelişiyor. Bugün Avrupa'da, anaokulu ve ilkokul öğrencileri mahallelerden kendileri yürüyerek okullarına gidiyorlar. Servis olayını kaldırmışlar. Tabii ki güzergahtaki dükkan sahipleri de öğrencilere sahip çıkıyor.
Bütün özel ve resmi okulları fiziki manada istenilen seviyelere getirdik. Evden tezek getirerek ısıtılan derslikler dönemi kapandı. Şimdilerde cazip hale getirilen bu okulların içinin bilgi ile, deney ile, çağın getirdiği tüm yenilikler ile doldurulması lazım. İdarecilerimize ve öğretmenlerimize büyük iş düşüyor.
30 Eylül Cumartesi günü, İstanbul'da bir Ayin-i Şerif düzenlendi. Ayasofya Meydanı'nda 750 kişilik bir semazen topluluğu sema programı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa düzenledikleri bir program. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak gördüğümüz kadarı ile sema programına İstanbullu vatandaşların ilgisi Konyalılardan fazla olmuş. 2 milyon 296 bin 347 nüfuslu Konya'mızda, Mevlana Türbesi'ni birçok hemşehrimiz ziyaret dahi etmemiştir. Asıl düşünülmesi gereken, İstanbul'daki bu programa siyasilerin ve milletvekillerinin gerekli ilgiyi göstermemesidir. Konya'nın tanıtımında fevkalade önem arz eden bu programa daha iyi sahip çıkılabilirdi.
Bir diğer gündem spor. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray futbol takımımız, 3 Ekim gecesi tarih yazdı. Şampiyonlar Ligi'nde grubumuzun kuvvetli takımlarından, uluslararası futbol camiasının yakından tanıdığı Manchester United FC ile İngiltere'de Old Trafford Stadı'nda bir karşılaşma yaptı. Deplasmanda mağrur İngilizleri çime gömdük. Hem de 2-3'lük skorla.
Eski sporseverler hatırlar. İngilizlerle oynadığımız futbol maçlarında 5 ya da 8 arası gol yerdik. Kalecilerimize “kova” lakabı takan mağrur İngilizler, işte Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da nereden nereye geldi. Ya Icardi, penaltıyı gole çevirseydi ya da artı doksandaki füzesi kaleyi tutsaydı, Manchester'in kalecisi hem de kendi sahasında “kova” lakabını alacaktı.
Biraz da milliyetçilik yapalım. Galatasaray 'da savunmada forma giyen Konya'mızın bağrına bastığı ve 42 numaralı formayı gururla taşıyan Abdülkerim Bardakçı'yı tebrik ediyoruz, kendisiyle gurur duyuyoruz. Canını dişine takarak oynadı. Hele yüzde 100'lük bir gol çıkarması var ki! Aman Allahım. Bu Konya sevdalısının milli takıma girmesi için daha ne yapması gerekiyor ki, bilemiyoruz!
Old Trafford'da sevinen takımda teknik direktör Okan Buruk'u gördük. Hoplayıp duruyordu, yerinde duramıyordu. Eski Galatasaray'da futbol oynarken bu başarıları tatmış biri olarak, futbolculukla teknik direktörlük arasında gidip geliyordu.
Bir arkadaşımızın vurguladığı şu söylem aklıma geldi:
“Biz buralara yeni gelmedik, geri geldik.”
aynı başarıları diğer takımlarımızdan da bekliyoruz efendim.
Tebrikler, teşekkürler, saygılar Galatasaray.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.