Konya
°C
Yeni Meram
09.09.2024 12:01

Halkapınar'da cevizli sucuk yapımı başladı

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında ‘bandırma’ olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı.

A+
A-
09.09.2024 12:01
09.09.2024 12:11
0
1828
ABONE OL

Kış aylarında vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen cevizli sucuklar, 2 defa üzüm ve undan hazırlanan harca bandırılarak ve 2 hafta güneşte kurutularak yapılıyor.

Tamamen doğal olduğunu ifade eden vatandaşlar, cevizli sucukların sağlık deposu olduğunu, enerji verdiğini belirterek, “Bandırmalarımızı 2 defa bandırdık. Kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 hafta kadar güneşte kuruyacak. Cevizli sucuklar çok lezzetli oluyor. Doğal üzümlerle, undan ve cevizden yapılıyor. Kışın da afiyetle yemek ve satmak için de yapıyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.