Konya
°C
Yeni Meram

Hedef 2023 Seçimleri

Hedef 2023 Seçimleri- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.07.2021 01:54
09.07.2021 16:05
0
2336
ABONE OL

İktidarı erken seçime zorlamaya çalışan muhalefet, “Vaktinden önce seçim olmayacak” diyen iktidar, derken daha şimdiden 2 yıl sonraki seçimler için muhalefette cumhurbaşkanı adayı kim yarışı başladı.


İYİ Parti tabanı cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener’i görmek isterken, CHP’de Ekrem İmamoğlu – Mansur Yavaş – Kılıçdaroğlu arasında şimdiden bir çekişme başlamış görünüyor. CHP içerisindeki ulusalcı kanadın İmamoğlu üzerinden bir çalışma yürüttüğünü görmek güç değil lakin, Kılıçdaroğlu’na yakın kişilerin “Adayımız Kılıçdaroğlu’dur” sözleri; Kılıçdaoğlu’na şimdiden bir Cumhurbaşkanı Adayı imajı oluşturulmaya çalışıldığının göstergesi…
Elbette ki İYİ Parti tabanı Kılıçdaoğlu'nu kabul etmeyecektir. Böylelikle Millet ittifakı'nın da ortak çatı adayı ihtimali şimdiden ütopik bir hayal olarak son buldu.
Millet İttifakı'nın çatı adayının CHP Genel Başkanı olması halinde AK Parti ve MHP' de seçim çalışmalarında bir rehavet oluşturacağı da aşikardır.
2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı elbette ki Sayın Erdoğan… Cumhur İttifakı, parti tabanlarının güvenini kaybetmiş, seçimi kazanamayacak gibi gözükseler de, seçim öncesi ekonomik anlamda yapılacak hamleler ile milletin, seçmeninin güvenini ve oyunu tekrar kazanacaktır.
Her şeyden önce onca siyaset bilimcinin onca siyasinin yanlış seçime odaklandığını söylemek istiyorum. 2028 seçimlerinin 2023 seçimlerine göre daha kritik bir seçim olacağı aşikardır. 2028 yılında Cumhur İttifakı'nın adayı, AK Parti ve MHP’nin genel başkanlık koltuklarına kimlerin geleceği çok daha büyük soru işareti değil mi?
Tarihin tekerrür ettiğini düşünüyorsak eğer AK Parti ve MHP içerisinden oluşacak yeni bir yapılanmanın oluşturulacağı ve bu yapılanma içerisinde gençlerin büyük bir çoğunlukta olacağı söylenebilir. Bu yapılanmanın tıpkı Sayın Erdoğan’a parti kurma talimatı veren Erbakan Hoca gibi olabileceğini söylemek de yanlış olmasa gerek. Peki ya bu isim kim? 2023 seçimleri sonrasında devlet erkânında Sayın Erdoğan’a en yakın isim olabileceği düşünülebilir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.