Konya
°C
Yeni Meram
13.10.2024 13:12

Konya'da bıçaklı saldırıda polisi ağır yaralayan şüpheli, suç makinesi çıktı! İçişleri Bakanı ve Valilik'ten açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren bir hastanın polis ekibine saldırması sonucunda bir polis memurunun ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Konya Valisi İbrahim Akın ve Emniyet Müdürü Mevlüt Karabulut da hastaneye giderek doktorlardan polis memurunun sağlık durumuna ilişkin bilgi alırken saldırganla ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Polis memurunu 7 bıçak darbesiyle ağır yaralayan şüphelinin tam bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı. 29 yaşında E. K.'nın 33 suç kaydı öğrenildi.

A+
A-
13.10.2024 13:12
13.10.2024 15:14
1
1218
ABONE OL

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yerlikaya, “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği de kentte yaşanan korkunç olayla ilgili açıklama yaptı. Valilik, saldırıda ağır yaralanan polis memurunun kimliğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

13.10.2024 günü Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren hasta ile ilgili ambulans görevlilerinin yardım talebi üzerine polis ekibimiz olay mahalline sevk edilmiş, şahsın kontrol altına alınması esnasında yaşanan arbede ve mukavemette ekipte görevli Polis Memurumuz Mustafa Topuz sırtından bıçaklanarak ağır yaralanmıştır.

Şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yaralı vaziyette yakalanmış olup, şahsın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır.

Konu ile ilgili araştırma titizlikle yürütülmektedir.

Yaşanan elim olayda yaralanan polis memurumuza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ŞÜPHELİNİN SUÇ DOSYASI KABARIK

Konya'da ihbar üzerine gittiği evde polis memuru Mustafa Topuz'u 7 bıçak darbesiyle ağır yaralayan şüpheli E.K. suç makinesi çıktı. Vurularak etkisiz hale getirilen ve hayati tehlikesi bulunmayan 29 yaşındaki şüphelinin çeşitli suçlardan 33 tane suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 

SON 1 YILDA 10 KEZ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞ

Saldırgan E. K.’nın, 'oto hırsızlığı', 'yaralama', 'uyuşturucu kullanmak', 'yağma' gibi suçlardan 33 kaydının olduğu ve son 1 yılda karıştığı suçlar nedeniyle 10 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.