Konya
°C
Yeni Meram
23.08.2024 15:29

İmaş ikinci ‘Mega Değirmen’ projesi için anlaşma imzaladı

Tahıl ve yem değirmenciliği teknolojilerinde Türkiye’nin 2023 yılı ihracat lideri olan İmaş, her geçen gün yeni başarıları ile sektördeki liderlik konumunu daha da pekiştiriyor. BUA Foods için inşa ettiği ilk 3x800 ton/gün kapasiteli un değirmeninin ardından İmaş, bugün ikinci ‘mega değirmen’ projesi için anlaşma imzalamak üzere yine BUA Foods ile bir araya geldi. 4x800 ton/gün toplam kapasiteye sahip yeni un değirmeni projesinin imza töreni, 20 Ağustos 2024 tarihinde BUA grubunun Londra, İngiltere'deki genel merkezinde gerçekleştirildi.

A+
A-
23.08.2024 15:29
23.08.2024 15:31
0
503
ABONE OL

Nijerya’nın önde gelen gıda üreticilerinden olan BUA Foods, stratejik büyüme planları kapsamında yakın zamanda öncü bir adım daha atarak, un değirmenciliği alanında yeni bir yatırım kararı aldı. Yeni un değirmeni projesi ile BUA Foods, Nijerya'daki gıda güvenliği ve erişilebilirliği ile ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunacak şekilde yüksek kaliteli ürünleri, daha fazla üretim kapasitesi ve çeşitliliği ile beraber sunuyor olacak. Aynı zamanda yeni projenin tamamlanmasının ardından BUA Foods, mevcut toplam kapasitesini 4.000 TPD'den 7.200 TPD'ye çıkarmayı hedefliyor, bu da yıllık 2.5 milyon metrik ton buğday öğütme kapasitesi anlamına geliyor.

İmaş ve BUA Foods ’un beraber gerçekleştirdikleri ilk proje olan, toplam 2.400 ton/gün olmak üzere her biri 800 ton/gün kapasiteli 3 hatta sahip 'BUA Foods - IRS 2 Un Değirmeni’, Nijerya'nın Port Harcourt kentinde 2023'ten bu yana faaliyet göstermektedir. BUA Foods bugün her biri 800 ton/gün kapasiteli 4 un değirmeninden oluşan ve 3.200 ton/gün kümülatif öğütme kapasitesine sahip yeni un değirmeni projesinin inşası için, yine Türkiye'nin önde gelen un ve yem değirmen makineleri üreticisi ve anahtar teslim çözüm ortağı olan İmaş'ı tercih etti. Yeni BUA Grubu'nun Londra, İngiltere'deki genel merkezinde her iki firmanın üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen resmi imza töreninde Sayın Abdul Samad Rabiu (Başkan, BUA Foods), Mustafa Özdemir (Genel Müdür, İmaş), Hasan Tosun (Genel Müdür Yardımcısı, İmaş) ve Seyit Ali Topaç (Satış Müdürü, İmaş) yer aldı.

İmza töreninde konuşan BUA Foods Plc Yönetim Kurulu Başkanı Abdul Samad Rabiu şunları söyledi: "İmaş ile olan bu ortaklığımız, Nijerya'da gıda güvenliğini iyileştirmeye olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Bu yeni fabrikalar, yüksek kalitede üretime devam etme kapasitemizi önemli ölçüde artıracaktır. Bu yatırım, ülke çapında ek istihdam fırsatları yaratmaya yardımcı olurken, aynı zamanda Nijerya un pazarındaki payımızı artırma hedefimize yönelik atılmış bir adımdır. Yeni dört değirmenin eklenmesi, yüksek kalitede un üretebilirken aynı zamanda farklı potansiyel un ihtiyaçlarını karşılayabilmek açısından da bize esneklik sağlıyor olacak.”
İmaş Genel Müdürü Mustafa Özdemir ise "İmaş olarak, Afrika bölgesinde daha fazla insanın sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişebilmesini sağlamayı amaçlayan BUA Foods 'un, büyüme hamlesine bir kez daha katkıda bulunmaktan mutluyuz. BUA Foods ile gerçekleştirdiğimiz ilk değirmen projemizin ardından, bugün ikinci projemizin anlaşmasını imzalamak üzere tekrar bir araya gelmekten ayrıca gurur duyuyoruz. Projenin tamamlanması ile İmaş’a, sadece Nijerya ve Afrika kıtası değil global ölçekte çok güçlü bir referans daha kazandırıyor olacağız" dedi. İmaş Hakkında: 1989 yılında Loras Holding’in bir iştiraki olarak kurulan İmaş, bugün tahıl ve yem değirmenciliği teknolojilerinde önde gelen küresel markalardan biri olma vizyonuyla hızla ilerlemekte ve 5 kıtada, 100'den fazla ülkede 500'ü aşkın referansıyla dünya çapında anahtar teslim projeler inşa etmektedir. İmaş, hem tahıl hem de yem değirmeni makineleri kategorisinde Türkiye'nin 2023 yılı ihracat lideri olmayı başarmış bulunuyor. İmaş'ın bugün Türkiye'nin halka arz edilen tek değirmen makinesi üreticisi olup, şirket hisseleri (İMASM) Nisan 2022'den bu yana İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. İmaş, bugün 2015 yılından bu yana Türkiye'nin En Büyük 250 Ar-Ge Lideri arasında yer alırken, daha da ötesinde Türk makine sektörünün tüm endüstriyel segmentlerde İlk 10 Ar-Ge Lideri arasında da yer almaktadır. BUA Foods Hakkında: BUA Foods Plc (NGX: BUAFOODS) şeker, un, makarna, pirinç ve yağ gibi gıdaları üreten, oldukça geniş bir ürün yelpazesi ve sürekli genişleyen operasyonlara sahip lider bir gıda şirketidir. Şirket, Nijerya'da stratejik olarak konumlandırılmış tesislere ve ev sahibi topluluklardaki yerel paydaşları ile samimi bir ittifaka sahiptir. Buna ek olarak BUA Foods, güçlü bir marka vaadi üzerine kurulmuş dayanıklı bir işletme ve yüksek kaliteli ürünler sunma konusunda, oldukça iyi bir üne sahip olan bir işletmedir. BUA Foods, verimli gıda üretimi için modern teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor ve değer zincirindeki stratejik ortaklarıyla yenilikçi bir şekilde genişliyor. Merkezi Nijerya'da bulunan ve borsada işlem gören BUA Foods, NGX Borsası'ndaki en büyük sermayeli şirketlerden biri ve piyasa değeri açısından lider bir tüketim ürünleri firmasıdır. 

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.