Konya
°C
Yeni Meram
08.01.2024 13:32

İmplant tedavisi nedir, nasıl yapılır?

İmplant; ağızda çeşitli nedenlerle eksik olan diş veya dişleri tamamlamak için çeneye yerleştirilen vida ya da vidalar yardımıyla yapay diş kökleri oluşturularak yapılan tedavi yöntemidir. Diş Hekimi Ali Ayrancı diş tedavilerinde geleneksel olarak kullanılan köprü ve proteze alternatif, implant diş tedavisi geliştirildiğini vurgulayarak ‘implant tedavisi’ hakkında bilgi verdi.

A+
A-
08.01.2024 13:32
08.01.2024 13:52
0
1124
ABONE OL

İmplant tedavisinin yapay diş kökleri oluşturularak yapılan bir tedavi olduğunu söyleyen Ayrancı şunları kaydetti; diş implantları eksik olan diş veya dişlerin işlev veya estetiğini geri kazanmak için uygulanan ve kemik içine açılan yuvaya yerleştirilen vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezleri yerleştirilir. Tabi hastanın kemik yapısının sağlamlığı ve diş eti sağlığı tedavide başarıyı etkileyen önemli iki faktördür. Uzun ömürlü ve yaşam boyunca kullanılabilecek bu tedavinin sonucunda kişiler çiğneme fonksiyonunu tekrar kazanır, estetik görünümleri yerine gelir ama en önemlisi eksik diş veya dişlerin tamamlanma sürecinde sağlıklı dişlere dokunulmamış olur. İmplantlar doğal dişin yerine geçebilecek özel uygulamalardır. Dolayısıyla diş kayıplarının yol açacağı sorunlara kesin çözüm olarak düşünülebilir.

Diş Hekimi Ali Ayrancı imlapt tedavisinin hangi durumlarda uygulandığına değinerek ; diş eksikliklerinde, implantın üzerine diş kaplaması yapılarak eksikliği gidermek için implant tedavisi uygulanır. Tekrar vurgulamak istiyorum implant tedavileri doğal dişin yerine geçebilecek özel uygulamalar olduğu için estetik kaygı oluşturmamalıdır. Ayrıca birden fazla dişin eksik olduğu durumlarda da implantlar kullanılarak sabit veya hareketli protezler yapılabilir. Bu tedavide sabit protezlerin hareketli protezlere göre daha konforlu ve kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çene ve yüz defektlerinde implant tedavisi uygulanarak estetik görünüm sağlanabilir. Diş eksikliği zamanla çene kemiğinin erimesine yol açar. Böyle hastalara implant tedavisi uygulanabilir mi sorusu en çok merak edilenlerden. Eğer hastanın çene kemiği erimişse tedaviden önce kemik grefiti yapılması gerekebilir. Bu işlemden sonra implant tedavisi uygulanır. Kemik grefiti; kısaca kemik kaybı olan kişilerde kemik oluşturmak istenen bölgeye bir takım işlemler yapılmasına denmektedir şeklinde konuştu.

İmplant tedavisinin anestezi uygulamasıyla gerçekleştirildiğini aktaran Diş Hekimi Ali Ayrancı hastanın işlem sırasında ağrı hissetmediğini belirtmiştir. Ayrıca tedaviden sonra implantın uzun ömürlü olabilmesi ve başarılı iyileşme görülebilmesi için kişilerin üzerine düşen görevler olduğunu da sözlerine eklemiştir. Hastaları hekimlerinin önerilerine uymaları ve ağız hijyenine dikkat etmeleri konusunda uyarmıştır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.