Konya
°C
Yeni Meram
13.02.2025 13:09

İŞKUR Müdürü Keleş 2024 yılını değerlendirdi

İş gücü piyasasının önemli aktörlerinden biri olan İŞKUR, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması adına çeşitli danışmanlık hizmetleri, aktif işgücü programları ve istihdam hizmetleri ile iş arayanlara ve öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ile 2024 yılı faaliyetlerine dair Yeni Meram’a özel açıklamalarda bulundu.

A+
A-
13.02.2025 13:09
13.02.2025 13:10
0
110
ABONE OL


Günümüzde iş bulmak isteyenlerin ilk uğradığı noktaların başında gelen İŞKUR Türkiye’nin 81 ilinde yer alan şubeleri ile iş arayan bireylerle işverenleri buluşturarak Türkiye’de istihdama katılma oranını arttırırken Mesleki Eğitim Kursları ile vatandaşların iş öğrenmelerini sağlayarak daha kolay istihdam edilmelerinin önünü açıyor.


İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş ile 2024 yılı faaliyetlerine Yeni Meram’a özel değerlendirmelerde bulundu. Müdür Keleş, toplumda iş arayanlar ile iş verenler arasında İŞKUR’un bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, kadın, engelli ve genç istihdamına büyük önem verdiklerini ifade etti. Keleş İŞKUR’un toplumun geniş kesimlerine hitap eden bir kurum haline geldiğinin altını çizerek, “İŞKUR, 2003 yılından itibaren işgücü piyasasındaki değişikliklere adapte olarak faaliyetlerini çeşitlendirdi. Kurum, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerden, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarıyla sosyal tarafların karar alma süreçlerine kadar pek çok alanda hizmet veriyor “ dedi. Müdürü Keleş, İŞKUR’un amacının iş gücünün iş aradığı uygun işlere ulaşmasına, işyerlerinin ise aradıkları iş gücüne kavuşmasına yardımcı olmak olduğunu belirterek, “Ayrıca, işsizleri, kadınları, gençleri ve özel politika gerektiren grupları kapsayan danışmanlık programları ile istihdamı koruma ve artırma çabalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


POLİTİKALAR İLE İSTİHDAMA DESTEK


İŞKUR’un, işsizlikle mücadelede aktif ve pasif işgücü piyasası politikalarını uygulayarak önemli aşamalar kaydettiğinin altını çizen Keleş, “Kurumumuz tarafından yürütülen pasif politikalar ile işini kaybedenlere, ödeme aczine düşen işverenlere ya da çocuk sahibi olan kadın çalışanlara ekonomik destek sağlarken öte yandan aktif iş gücü politikaları, işsizlik oranlarının düşürülmesi, iş gücü piyasasına yeni gireceklerin entegrasyonu ve işini kaybedenlerin yeniden işe girmeleri için çeşitli programları hayata geçiriyoruz” dedi. Keleş, aktif iş gücü politikalarının mesleki eğitim, hayat boyu öğrenme ve sektöre uyum sağlama gibi önemli alanlarda toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediğini belirtti.


KONYA ÜRETİM ŞEHRİ OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR


Keleş, Konya’nın sanayi ve üretim şehri nüvesini taşıdığını dile getirerek, “Konya, ülkemizin tarım, sanayi, ticaret ve turizm alanlarında önemli bir üretim şehri olarak dikkat çekiyor. Konya güçlü sanayi altyapısı ve iş gücü piyasasında talep yönünde gösterdiği ivme ile dikkat çekiyor” dedi. Müdür Keleş Konya’nın tüm bu özelliklerinin yanında bir üniversite şehri olduğuna da dikkat çekerek, “Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu güçlü iş gücü potansiyeli ile de piyasayı destekliyor” dedi. Konya’daki sanayi sektörlerinin güçlü olduğunu belirten Keleş, 2024 yılında önemli sektörlerin başında makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi, plastik, tarım makineleri, ayakkabı ve mobilya sektörlerinin yer aldığını dile getirdi.


ÖZEL GRUPLARA ÖZEL POLİTİKALAR


İŞKUR ‘un özel politika gerektiren gruplar için istihdam alanında önemli çalışmalar yaparak 2024 yılında engelli, eski hükümlü, uzun süreli işsiz, kadın ve gençlere yönelik danışmanlık ve istihdam faaliyetleri devam ettiğini dile getiren Keleş, “Engelli bireyler için haftalık iş görüşmeler yaprak, işverenlerle engelli iş arayanları buluşturuyoruz. Ayrıca, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla hibe destekleri sağlıyoruz” şeklinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Emrah Keleş İŞKUR’un kurum olarak genç istihdamını öncelediğinin altını çizerek, “İŞKUR, olarak gençlerin iş gücü piyasasına girişini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bu kapsamda Konya’daki üniversitelerle iş birliği yaparak öğrencilere kariyer planlama, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler veriyoruz.” dedi. 2024 yılında 59 üniversite grubunda toplam 717 öğrenciye iş kulübü eğitimi verildiğini belirten Keleş, “Genç istihdamına yönelik teşviklerin ve işbaşı eğitim programlarının yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz. Kurum olarak 2025 yılında da aynı kararlılıkla istihdamı artıran, iş gücü piyasasında güçlü bir yer edinen çalışmalarına devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.