Konya
°C
Yeni Meram

İzmir, Denizli, Isparta, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Karaman, Mersin…

İzmir, Denizli, Isparta, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Karaman, Mersin…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.10.2024 00:59
07.10.2024 12:06
0
1123
ABONE OL

Milletvekili Ziya Altunyaldız sadece Konya’yı değil başta Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerini yakından etkileyecek proje ile ilgili müjde verdi. Sayın Vekilin bahsettiği yol, İzmir, Denizli, Isparta, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Karaman, Mersin’i kapsıyor. Altunyaldız’ı hem tebrik hem de teşekkür ederek hakkını teslim edeyim. Açıklamasından bir bölüm paylaşayım.
Projenin bitirilmesi için 31 Ekim'de ihale yapılacak, böylece Konya'dan Mersin'e yeni bağlantı yolu yapılmış olacak. Toplamda 46,5 kilometreden oluşan, ilk etapta 16 kilometre uzunluğundaki bölümü tamamlanarak 2020 yılında hizmete açılan 'Seydişehir-Bozkır devlet yolu, Projenin geriye kalan kısmının bitirilmesi için 31 Ekim'de ihaleye çıkılacak. Bu proje, bölge halkı tarafından sürekli gündeme getirilen bir projeydi, diyen Altunyaldız, “Şükürler olsun ki vatandaşlarımızın talebini bir kez daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen genel seçim sürecinde vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde sözünü verdiğimiz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettiğimiz Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesi Kamu İhale Bülteni’nde yayımlandı ve inşallah 31 Ekim 2024’te ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.
Sadece bölgeyi değil, ülkeyi de yakından ilgilendiren Alacabel Tüneli ve Seydişehir-Manavgat arasının bölünmüş yol yapılmasının gecikmesi sonrasında NE YALAN SÖYLEYEYEİM son günlerde aldığım en güzel haber… Bahsi geçen proje sadece İzmir, Denizli, Isparta, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Karaman, Mersin’i değil, Seydişehir, Manavgat, Gazipaşa, Anamur’u da yakından ilgilendiriyor. Zira Gazipaşa-Anamur arasında tünelleri tamamlanan, yapımı devam eden yol ulaşıma açıldığı zaman, 45 dakika gibi kısa bir sürede Alanya’ dan Anamur’a ulaşılacak. Bu şu demek, bahsettiğim iki ayrı güzergah hem Bozkır hem de Manavgat üzerinden Mersin limanına ulaşmak demek. Milletvekili Ziya Altunyaldız’ı hem tebrik hem de teşekkür ediyorum, dedim ya, az bile söyledim.... Proje hayata geçtiği zaman Konya’nın diğer vilayetler ve kendi ilçeleri ile arasındaki ulaşımı daha hızlı ve güvenli hale gelecek. Aynı zamanda tarım ve sanayi ürünlerinin lojistik merkezlerine erişimini de kolaylaşacak. Bu da her türlü ürünün değerlenmesi anlamı taşır. Yani, “ÜRETİCİ DAHA FAZLA ÜRETİP DAHA FAZLA KAZANACAK” demektir. Beraberinde bölgesel kalkınma hedeflerine ulaşmakta çok önemli bir adım atılmış olacak. İzmir, Denizli, Isparta, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Karaman, Mersin yolu ihalesi için, Öncelikle Sayın Vekilimiz Ziya Altunyaldız’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’e ve Karayolları Bölge müdürü Sayın Gökhan Köroğlu’ na teşekkür ediyorum.

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.