Konya
°C
Yeni Meram
25.05.2024 16:04

Kahramanmaraş'ta 100 çift düzenlenen nikah ve düğün merasimiyle dünyaevine girdi

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta yaşayan ve hayalleri enkaz altında kalan 100 çift, düzenlenen toplu nikah ve düğün merasimiyle dünya evine girdi.

A+
A-
25.05.2024 16:04
25.05.2024 16:06
0
387
ABONE OL

"Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz" sloganıyla başlatılan toplu nikah ve düğün merasimi; Konya İl Müftülüğü, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İl Müftülüğü, TDV Konya Şubesi, TDV Kahramanmaraş Şubesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği’nin organizesinde, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde yüzlerce Kahramanmaraşlının katılımıyla muhteşem bir merasimle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse, "Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği olarak aile kurumuna katkı yapmaya devam ettiklerini" ifade etti. "Kuruldukları tarihten itibaren bugüne kadar 30.000'i aşkın genci evlendirdiklerini ve şimdi de asrın felaketinin yaşandığı şehirlerimizde evlendirme faaliyetlerine devam ettiklerini" ifade etti. Rektör Köse, evlenen çiftleri tebrik ederek bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Programda konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Şu an, önümüzde bulunan genç çiftlerimize Rabbimden iki cihan saadeti ve iki cihan güzelliği niyaz ediyorum. Depremde hayatını kaybetmiş olan tüm kardeşlerimizi ve ülkemiz için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla ve hürmetle anıyorum.
“Yarı dalgalı olmamalı deniz, ya durulmalı ya kudurmalı, kınından çıkınca hançer sonuna kadar saplanmalı” diyerek tüm evlenen gençlere kuvvetli bir alkış istedi.
"Şanlıurfa'da başlattığımız, Hatay'da devam ettirdiğimiz ve şu anda Kahramanmaraş'ımızda 200 kardeşimizin düğününü yapmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ederek, bu düğünlerin yapılmasında emeği geçen Mehir Vakfımıza, Mehir Aile Derneğimize, Diyanet Vakfı Konya Şube Yönetimine, kıymetli Konyalı hayırseverlerimize, Kahramanmaraş Valiliğimize, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Kahramanmaraş İl Müftülüğümüze teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

"Kahramanmaraş’tan sonra inşallah, Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızın himayelerinde Adıyaman'da, Malatya'da ve diğer deprem bölgelerindeki kardeşlerimizin de düğünlerini böyle güzel bir şekilde yapacağımızı ve yapmak için gayret sarf edeceğimizi buradan ilan etmek istiyorum. O kardeşlerimize de şimdiden müjdeler veriyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu kardeşlerimizin neslinden iman, İslam, irfan ve ilim ehli nesilleri Rabbim kıyamete kadar sürdürsün. Bir daha deprem gibi felaketlerden, tabii afetlerden ülkemizi, insanımızı ve bizleri muhafaza buyursun diye dua ediyor hepinizi muhabbetle ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayırlı bir merasimde olduklarını belirterek, “100 çiftçimiz hayatlarının en önemli dönüm noktaları olan evlilik merasimlerini bu akşam gerçekleştiriyorlar. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘İçinizden bekar olanları evlendiriniz’ buyuruyor. Bakınız burada çok önemli bir görev veriyor Rabbimiz bize, yetkililere. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı ve müftülüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı iş aslında bu ayet-i kerimenin gereğini yerine getirmektir” dedi.

Başkan Erbaş, “Onlar sizlerin örtüleri, siz de onların örtülerisiniz” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Bu ayet-i kerime evli çiftlerin, eşlerin, karı kocanın birbirlerine örtü olduğunu, örtü olması gerektiğini hatırlatıyor. Gençlerimiz birbirlerine örtü olacaklar, kötülüklere, sıkıntılara, huzursuzluklara karşı örtü olacaklar. Peki nedir bizim örtümüz? Sevgidir, hepsinden önce inancımızdır. İnancımızın gereği neyse ona göre yaşamamız lazım. Onun ilkeleri de sevgidir, saygıdır, sadakattir, sabırdır.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın kıydığı nikah merasiminin akabinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yapmış olduğu nikah duasının ardından takı merasimi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halk oyunları gösterisiyle program sona erdi. (HABER MERKEZİ)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.