Konya
°C
Yeni Meram
26.06.2024 14:27

Karabayır, Çumra'nın ilçe oluşunun 98. yılını kutladı

Konya'nın köklü ilçesi Çumra'nın ilçe olmasının üzerinden 98 yıl geçti.

A+
A-
26.06.2024 14:27
26.06.2024 16:45
0
305
ABONE OL

Çumra’nın 26 Haziran 1926 yılında ilçe oluşunun üzerinden 98 yıl geçti.  Akabe İlkokulu Müdürü Mehmet Karabayır, ilçenin kuruluş yıldönümünde Çumralılara, Çumra'nın hak ettiği yere gelmesi için el birliğiyle çalışma çağrısı yaptı.

Karabayır açıklamasında şunları kaydetti:

26 Haziran 1926'da ilçe olmakla verimli topraklar üzerinde bu memleket insanlarının yurt edindiği Çumra bugüne kadar geçen 98 yıl zarfında Cumhuriyetimizin seçkin ilçeleri arasında yerini almıştır.

Güzel Türkiye'mizin tahıl ambarı, güzel Konya'mızın kalbi, gözbebeği şirin belde Çumra…

Verimli toprakları, çalışkan insanları sayesinde el emeğinin alın teri ile yoğrulup yine insanların hizmetine sunulduğu yer.

9000 yıllık tarihi ile medeniyetin beşiği Çatalhöyük seramik, tarım, dokumacılık, süs, takı eşyaları gibi Konya Ovasında 'Çoban Yıldızı gibi doğmuş' ülke insanımıza aydınlık bolluk, bereket mutluluk vermek üzere 'Güneş gibi Parlayan' Dünyanın en modern, Türkiye'nin En büyük şeker fabrikası Çumra Şeker ile ilkleri bağrında barındıran yerin adıdır Çumra.
Şirin mi şirin ilçemizin insanları güneşi kadar sıcak bereketli toprağı gibi cömert ve misafirperverdir. İnsanımızın elinden tutulduğu, yol gösterildiği, teşvik edildiği ve güven duygusu aşılandığı takdirde harekete geçebileceğine ve sonuçta Çumra'mızın büyük bir patlama yapacağına inanıyorum.

Ufku açık, geleceği parlak Çumra'mızı yarınlara taşıyabilmek için emin adımlarla gitmek gerekir. Bu yüzden önce birbirimizi sevmeye, kardeşlik, birlik, beraberlik ortamının gelişmesine ihtiyacımız var. Öncelikle bunu gerçekleştirmeye çalışmalıyız.

Orta Anadolu'nun gözbebeği Konya'dır derler. İşte Konya'nın gözbebeğinde Çumra'dır, Çumralılardır. Dünün ve bugünün Çumra'sı farklılaşmış olmakla beraber, geçmişten bugüne kendisini Çumralı hisseden bir çok köyü ve kasabası ile tarihin süzgecinden gurur ve iftiharla bu günlere ulaşan belediyeleriyle, dünya medeniyet tarihindeki yeriyle Çatalhöyük'le Konya'yı, Orta Anadolu'yu ve hatta bütün Türkiye'mizi besleyen o mükemmel verimli ovalarıyla adları sayılmakla bitmeyen, mümtaz şahsiyetleriyle bir efsanedir ÇUMRA.

Haydi Çumralılar…

Güzel ve şirin kent Çumra'nın Türkiye'deki ve Dünyadaki hak ettiği yeri alması için gelin hep beraber el ele verelim.
Biz birlikte Çumrayız.

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Şerife KAYA)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.