Konya
°C
Yeni Meram
08.11.2023 15:02

Karamollaoğlu, Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısında konuştu

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, İsrail'in Gazze'deki saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Gazze'nin insansızlaştırılmak istendiğini belirten Karamollaoğlu, "Gazze Filistin'indir. Kudüs'ün doğusu da batısı da Filistinlilere aittir" dedi

A+
A-
08.11.2023 15:02
08.11.2023 15:03
0
1950
ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Açlık sınırının 13 bin lirayı, yoksulluk sınırının da 44 bin lirayı geçtiği, buna karşın emeklinin 7 bin 500, asgari ücretlinin ise 11 bin 400 liraya mahkum edildiği bir ülkenin dış politikası etkili olamaz. Bilmeliyiz ki daha KYK yurtlarındaki asansörlerin güvenliğini bile sağlayamayan bir ülkenin mazlumlara güven vermesi mümkün değildir." dedi.

AA'da yer alan habere göre Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı'nda, Karamollaoğlu'nun hitabından önce, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı Gazze'ye destek için Mısır'a giden milletvekilleri Mesut Doğan, Sema Silkin Ün, Necmettin Çalışkan ve Mustafa Kaya temasları hakkında grubu bilgilendirdi.

Karamollaoğlu da konuşmasında Filistinli mazlumların yanında olduklarını belirterek, Gazze'yi yıllardır açık hava hapishanesine dönüştürenlerin, sessizlikten aldığı güçle bölgeyi ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini söyledi.

İsrail'in önceden beri yaşanan katliamlarına karşı dünyanın sustuğunu ifade eden Karamollaoğlu, Saadet-Gelecek grubu olarak ilk günden zulme karşı seslerini yükselttiklerini, milletvekillerinin Gazze'ye girebilmek için uğraştıklarını ancak bunun mümkün olmadığını anlattı.

Karamollaoğlu, ABD, İngiltere, Almanya ve diğer ülke başkan, başbakan ve bakanlarının Tel Aviv'e girebildiğini ancak Türk milletvekillerinin Gazze'ye geçemediğini dile getirerek, "İşte Batı'nın ikiyüzlülüğü, işte bizim, İslam ülkelerinin acizliği, işte Türkiye'nin hali pürmelal. Hepsi birleşince bir halk göz göre göre böyle soykırıma uğratılıyor. İster istemez içimizden 'sizin yere batsın insan hakları ve demokrasi söylemleriniz, yere batsın sizin normalleşme süreçleriniz, yere batsın sizin reel politik anlayışınız' demek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Gazze'nin insansızlaştırılmak istendiğini belirten Karamollaoğlu, "Gazze Filistin'indir. Kudüs'ün doğusu da batısı da Filistinlilere aittir." dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.