Konya
°C
Yeni Meram
25.06.2024 11:47

Karatay’ın yeni kütüphane modeli “Hoş Kubbe” açılışa hazırlanıyor

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hoş Kubbe Millet Kütüphanesi, vatandaşlarla buluşmak için artık gün sayıyor. Projedeki son çalışmaları aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vatandaşları yeni bir kütüphane modeliyle tanıştıracakları için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

A+
A-
25.06.2024 11:47
25.06.2024 16:53
0
332
ABONE OL

Karatay’ın eğitim alt yapısını güçlendirmek amacıyla yatırım ve hizmetlerini bir bir hayata geçiren Karatay Belediyesi, özellikle eğitim çağındaki çocuklar ve gençlere bu konuda ayrı bir önem veriyor. Bu kapsamda Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde 12 bin 930 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Karatay Hoş Kubbe’nin yapımı tamamlandı ve açılış için artık son hazırlıklar yapılıyor.

GENÇLER, HER TÜRLÜ KAYNAĞA KOLAYCA ULAŞABİLECEK

Özel olarak tasarlanan projede gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi bulunuyor. Birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilecek şekilde alanlara sahip olan Hoş Kubbe’de iki kütüphane, bir de okuma salonu mevcut. Hoş Kubbe çocuklar ve gençlerin yanı sıra tüm vatandaşlara hizmet verecek.

VİZYON PROJE, ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ARMAĞAN EDİLDİ

Hoş Kubbe Millet Kütüphanesi’nde 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de bulunuyor. Kafe Karatay’ın bir şubesinin de yer aldığı Hoş Kubbe artık Konyalılarla buluşmak için gün sayıyor. Projenin resmi açılışının kısa bir süre içerisinde yapılarak hizmete girmesi hedefleniyor.

YAVRULARIMIZIN EN İYİ ŞARTLARDA YETİŞMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Çocukların ve gençlerin en iyi imkânlarla yetişmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktaran Hasan Kılca, Konya’yı yeni bir kütüphane modeliyle tanıştıracakları için heyecanlı olduklarını söyledi.

Kılca; “Konya’mızı, Karatay’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla da Karatay Belediyesi olarak eğitime, çocuklarımıza ve gençlerimize büyük önem veriyoruz. Merkezimizde, içerisindeki tefrişatları ile birlikte yaklaşık 80 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Gençlerimiz için çok güzel bir kütüphane oldu. Hoş Kubbe Millet Kütüphanemizi gençlerimizin, çocuklarımızın ve ailelerimizin merakla beklediğini biliyorum. Çok az kaldı. Çevre düzenlemesini ve iç tefrişatımızı da bitirdik. Kitaplarımızı yerleştiriyoruz. İçerisinde sessiz ve sesli çalışma odaları, 0-3 ve 3-6 yaş çocuklarımız için öğrenme sınıflarımız, kreş ve anaokulu öğrencilerimizin sıkça kullanacağı tasarım atölyelerimizi, Kafe Karataylarımızın mini modelini de öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Özetlemek gerekirse Konya’mız yeni bir kütüphane modeliyle Hoş Kubbe’de tanışmış olacak. Şimdiden tüm gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.