Usta çiftçiler, iyi karpuz seçmenin püf noktalarını anlattı.
Usta çiftçiler, iyi karpuz seçmenin püf noktalarını anlattı
Karpuz üzerindeki lekelerin, karpuzun olgunluk derecesini gösterdiğini söyleyen çiftçiler, iyi karpuz almanın püf noktalarını şöyle anlattı:
- Karpuz üzerindeki lekeler, karpuzun toprağa değdiği yerlerdir. Karpuz üzerinde sarı ve açık lekeli karpuzları tercih edin.
- Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır.
- Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir.
- Karpuz seçerken, en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin.
- Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın.
HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ