Konya
°C
Yeni Meram
03.04.2024 00:50

KAZANALIM RAHATLAYALIM!

Konyaspor, bugün sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak. 20.30’da başlayacak maçı Atilla Karaoğlan yönetecek. Son 4 maçını kaybetmeyen yeşil-beyazlılar, üçüncülük yarışı veren rakibi karşısında çıkışını sürdürmek ve tehlikeli bölgeden uzaklaşarak nefeslenmek istiyor

A+
A-
03.04.2024 00:50
02.04.2024 14:52
0
416
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor, Süper Lig’in 31. haftasında bugün sahasında üçüncülük mücadelesi veren Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Medaş Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Zorlu müsabakayı Sakarya bölgesi hakemi Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılığını Cevdet Kömürcüoğlu ve Ceyhun Sesigüzel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak. Konyaspor dün akşam saatlerinde yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamlarken, tesislerde kampa girdi ve maç saatini beklemeye başladı. Ligde son 4 maçını kaybetmeyen yeşil-beyazlılar, güçlü rakibi karşısında puan ya da puanlar alarak yükselişini sürdürmek ve düşme hattıyla puan farkını açmak istiyor.

KRİTİK karşılaşma öncesinde cezalı oyuncusu olmayan Konyaspor’da, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Adil Demirbağ’ın maç kadrosunda olmasında bekleniyor. Yine sakatlık sonrası çalışmalara başlayan ancak henüz yüzde yüz durumda olmayan Hırvat stoper Filip Damjanovic'in kadroda yer alıp almayacağı maç günü netleşecek. Ayak parmağından sakatlanan Muhammet Demir ile sezonu kapatan Yasir Subaşı ise bugünkü maçta forma giyemeyecekler. Anadolu Kartalı’nda maç öncesinde moraller de yerinde. Takımın antrenman temposunun teknik heyeti memnun ettiği ve tüm hesapların galibiyet üzerine kurulduğu ifade edildi. Takımın iyi yolda olduğunu belirten Fahrudin Omerovic, zor bir maça çıkacaklarını ancak iç saha avantajı ile birlikte galip gelmek istediklerini vurguladı.

MAÇ öncesi Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz da taraftara destek çağrısında bulundu. Uzun bir aranın ardından iç sahada bir maça çıkacaklarını kaydeden Korkmaz, Konyaspor sevdalılarını maça davet etti. Anadolu Kartalı, 25 günlük aranın ardından taraftarının önünde resmi maça çıkacak. Yeşil-beyazlı takım milli maçlar nedeniyle liglere verilen ara öncesinde Medaş Konya Büyükşehir Stadı'ndaki son maçını 9 Mart Cumartesi günü ligin 29. haftasında Adana Demirspor ile yapmıştı. Omerovic'in öğrencileri, karşılaşmada 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı. Süper Lig’de Konyaspor 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyetle topladığı 33 puanla küme düşme hattının bir sıra üstünde 16. sırada yer alıyor. Trabzonspor ise 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyetle aldığı 49 puanla 3. sırada bulunuyor.

KONYASPOR’UN küme düşme hattı ile arasında 2 puan, Trabzonspor’un ise lider Galatasaray ile arasında 32 puan fark bulunuyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bugünkü maçtan en az 1 puan alarak rakiplerinin alacağı sonuçlara göre ateş hattıyla az da olsa farkı açmayı hedefliyor. Öte yandan Konyaspor’un tecrübeli forveti Sokol Cikalleshi, Süper Lig’deki o rekora ortak olabilir. Cikalleshi, Trendyol Süper Lig’deki son 6 golünün tamamını penaltıdan attı. OPTA verilerine göre, bu alanda rekor Florent Hadergjonaj’a ait. Kasımpaşa ve Alanyaspor formalarını giyen Kosovalı oyuncu, üst üste 7 penaltı golü kaydetmişti. Cikalleshi, Trabzonspor karşısında penaltıdan gol atması durumunda Hadergjonaj'ın rekoruna ortak olacak. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.