Konya
°C
Yeni Meram
26.10.2021 14:50

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık kapısını kapattı

İYİ Parti Lideri Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığı için "Yavaş ve İmamoğlu'nu destekleriz" açıklamasının yankıları sürerken, dikkat çeken bir açıklama CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, iki ismi kastederek, "Bir dönem daha belediye başkanları görevlerine devam etmeli" diyerek iki belediye başkanının adaylığına kapıları bir kez daha kapattı.

A+
A-
26.10.2021 14:50
26.10.2021 14:53
0
1958
ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı adaylığı için isimleri gündemde olan İmamoğlu ve Yavaş’a, "Kılıçdaroğlu’nun onay vermesi durumunda destek veririz" dedi. CHP Lideri ise iki büyükşehir belediye başkanının bir dönem daha görevlerine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Kılıçdaoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı heyetini kabul etti. Heyetin gündeminde sahadaki çalışmalar ve seçmenin soruları vardı. Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu genel başkana iletildi. Yavaş ve İmamoğlu’nun adaylığı iddialarına Kılıçdaroğlu bir kez daha kapıları kapattı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki ismi kastederek, “Bu belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. İki belediye meclisinde de yeterli çoğunluğumuz yok AK Parti'ye bırakamayız.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

CHP Lideri bir kez daha Cumhurbaşkanı adayının taşıması gerek kriterleri sıraladı. "Bütün vatandaşları kucaklamalı, adaletli olmalı, toplum tarafından sevilen bir kişi olmalı." dedi.

Kılıçdaroğlu, İl Teşkilatına oy çağrısı da yaptı. “Her an seçim olabilecekmiş gibi hazır olun, oy alamadığımız, oylarımızın düşük olduğu yerlere gidin, vatandaşlara sandığa gidin tavsiyesinde bulunun” dediği öğrenildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.