Konya
°C
Yeni Meram
08.03.2024 13:01

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan isimler ne iş yapıyor? Doktor, avukat, iş insanı, ev kadını, işsiz...

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında Konya'da, 2'si bağımsız 23'ü siyasi parti toplam 25 aday yarışacak. Konya'da yarışacak adayların arasında 5 ilkokul ve 3 orta öğretim mezunu yer alırken meslek grubu çeşitliliğinde doktordan avukata, ev hanımından memur emeklisine, iş insanından işsize adaylar bulunuyor.

A+
A-
08.03.2024 13:01
08.03.2024 13:50
0
1453
ABONE OL

KONYA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞACAK İSİMLER

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak  Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listeleriyle birlikte Konya'da yarışacak aday sayısı da belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yarışacak 25 ismin bulunduğu seçimde 2 isim bağımsız, 23 isimse partili olarak yarışacak.

ADAYLARIN 5'İ İLKOKUL, 3'Ü ORTA ÖĞRETİM MEZUNU

25 belediye başkan adayından 5'inin ilkokul mezunu olduğu Konya'da, ortaokul ve lise dengi okullardan mezun 3 aday bulunuyor. Kalan diğer 17 aday ise yüksek okul/ üniversite mezunu.

ADAYLARIN MESLEKLERİ

Konya'da belediye başkanı olmak için yarışacak 25 aday arasında çeşitli meslek gruplarından isimler bulunuyor. Tercüman, avukat, doktor, işçi yüksek mimar, emekli, ev kadını gibi adayların bulunduğu listede bir de işsiz aday yer alıyor.

AK Parti'nin mevcut belediye başkanı inşaat mühendisi Uğur İbrahim Altay ile yarışacağı seçimde, CHP yüksek mimar İsmail Sonkaya, İYİ Parti emekli öğretmen Abdullah Yıldırım, Saadet Partisi siyaset bilimci Abdulkadir Karaduman, Yeniden Refah Partisi mühendis Mehmet Köseoğlu, HÜDAPAR avukat Çetin Acu, Bağımsız Türkiye Partisi emekli Hasan Öztürk, Vatan Partisi memur emeklisi Mehmet Ali Öztürk, Demokrat Parti emekli öğretmen Mustafa Nazmi Baş, Demokratik Sol Parti iş insanı Aliye Cansu, Adalet Birlik Partisi işletmeci Halis Çeçen, DEVA Partisi tıp doktoru Seyit Karaca, Zafer Partisi iş insanı Ayhan Milci, TİP yönetici Bilal Ortakalaycı, Türkiye Komünist Hareketi işçi Muhammed Ali Coplan, Halkın Kurtuluş Partisi ev emekçisi Nurgül Kuşcu, HAK-PAR emlakçı Osman Sarıtaş, Anavatan Partisi bilişim- güvenlik işi yapan Erkan Eskiler, Milli Yol Partisi emekli Adnan Başköse, Adalet Partisi elektrik teknikeri Hasan İgeöz ile yarışacağı seçimde Millet Partisi emekli Mehmet Çankaya ile yarışa dahil olacak. Türkiye Komünist Partisi'nin adayı Damlanur Çarmızol ise, işsiz belediye başkanı olarak listede yer alıyor.

Bağımsız adaylardan yüksek okul mezunu olan Yakup Yaşar serbest meslek yaparken ilkokul mezunu iş insanı Selahattin Cizrelioğlu da başkanlık yarışına dahil olacak.

ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.