Konya
°C
Yeni Meram
08.08.2021 16:32

Konya'da adeta seferberlik ilan edildi! Kentteki kurum ve kuruluşlar yangın bölgelerinde çalışmalara devam ediyor

Türkiye tek yürek orman yangınlarında yaraların sarılması için seferber oldu. Konya'da da kurum ve kuruluşlar Valilik koordinesinde Antalya, Mersin, Adana, Isparta ve Muğla'daki yangınlarla mücadelede toplam 146 araç ve 253 personelle en ön safta yer aldı. Ekipler yangın bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

A+
A-
08.08.2021 16:32
08.08.2021 17:07
0
3018
ABONE OL

Türkiye'nin Yeşil Vatan'ı, ormanlarında arka arkaya çıkan yangınlar nedeniyle tüm Türkiye'de itfaiyeciler, askerler, polisler, gönüllüler seferber oldu. Tüm kentlerden yangın bölgelerine hem söndürme çalışmalarına katılmak, hem ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok sayıda unsur gönderildi.

Konya'da da Valilik koordinesiyle Antalya, Mersin, Adana, Isparta ve Muğla'daki yangınlarda çalışmalara katılmak üzere yangının başladığı 28 Temmuz ve  7 Ağustos Cumartesi günü arasında  toplam 146 araç ve 253 personel görevlenidirilerek yangın bölgesine gönderildi. 

Orman yangınlarıyla ilgili olarak Konya İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünce Antalya'ya 1 adet 4x4 arazi aracı, 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı ve 8 personel görevlendirilirken; Muğla'ya da 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı ve 5 personel görevlendirildi. Bölgede toplamda 3 araç ve 13 personel halen görevlerine devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ise yangın bölgesine 1 adet itfaiye tankeri, 10 adet belediye su tankeri, 5 adet hizmet aracı, 6 adet tır, 8 adet iş makinesi, 1 adet itfaiye aracı, 1 adet canbulan ambulansı 1 şef ve 2 veterinerden oluşan toplam 32 araç ve 57 personel görevlendirdi.

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünün yangından etkilenen üreticiler için 39 tır hayvan yemi gönderdiği bölgeye Konya DSİ Bölge Müdürlüğü de 1 adet komatsu marka paletli dozer, 1 adet liebherr marka paletli dozer, 1 adet mercedes marka vinç, 1 adet ford marka vinç, 3 adet pikap araç 2 adet treyler ve 16 personelle destek oldu.

Konya İl Jandarma Komutanlığı yangının bölgesi Antalya'da meydana gelebilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla, Antalya İl J.K.lığı Harekat Komutasına verilen Konya Asyş.Komd.Bl. k.lığı (1) sb. (4) asb. (35) uzm.çvş. (5) araç (2) asyş. motosiklet timi (1) j. mot. trf. timi, Muğla'ya takviye kuvvet olarak görevlendirilen Konya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timi unsurları (1) asb. (2) uzm. j. (2) uzm.çvş. ve (2) araç ile çalışmalara dahil oldu.

Ayrıca Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 39 polis memuru ile 2 komiser yardımcısı olmak üzere toplam 41 personel de Antalya'ya takviye kuvvet olarak gönderildi.

Konya Orman Bölge Müdürlüğünün 18 adet arazöz, 2 adet su ikmal aracı, 2 adet pikap, 2 adet ilk müdahale aracı, 72 personelle destek olduğu mücadeleye Konya İl Sağlık Müdürlüğü 2 adet ambulans, 1 UMKE ekibi ve 10 personelle katıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonu Arama Kurtarma Ekibinin (Tifake) 6 personel ve 2 araçla katıldığı çalışmalara Konya Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de yangından etkilenen vatandaşlarlara destek vermek üzere sikososyal destek ekibi gönderdi. Ekip 4 sosyolog, 1 çocuk gelişimci, 1 sosyal çalışmacı, 2 şoför 2 araç ile Manavgat ilçesinde görev aldı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.