Konya
°C
Yeni Meram
02.09.2021 10:01

Konya'da Büyükşen cinayeti sil baştan! Katil kim?

Konya'da 3 yıl önce evlerinde vahşi bir cinayete kurban giden Büyükşen çiftinin öldürülmesi ile ilgili soru işaretleri devam ediyor. Bütün şüpheler aralarındaki mehir davası nedeniyle öldürülen çiftin büyük oğulları Uğur, gelinleri Betül ve Betül'ün ailesinin üzerindeyken soruşturmada bir kiralık katilin evleri karıştırıp yanlışlıkla Büyükşen çiftini öldürdüğü iddiasıyla 5 kişi tutuklandı. Tutuklulardan hiçbiri suçlamaları kabul etmezken dosyada sürpriz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

A+
A-
02.09.2021 10:01
02.09.2021 15:34
0
1475
ABONE OL

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında, Türkiye'nin konuştuğu Nejla ve Metin Büyükşen çifti cinayeti  masaya yatırılmaya devam ediyor.

Müge Anlı katilin söz konusu Afgan çoban olmadığını, bu durumun emniyet yetkililerince bilindiğini söyledi. Anlı, "Ben soruşturmayı yürütenlerle de konuştum, onlar da bu kişinin katil olduğuna inanmıyor" dedi.

Öte yandan  cinayet tarihinde Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek'in kendi çiftliklerinde çalıştığını ve kendileriyle aynı evde kaldığını söyleyen aile, cinayeti onun işleme ihtimali olmadığını söyleyerek Uzbek lehine ifade verdi. 

ABDULLAH BAŞDEMİR'İN KARDEŞLERİ KONUŞTU

Cinayetin azmettiricisi olduğu söylenen Abdullah Başdemir'in ağabeyi kardeşinin iftiraya kurban gittiğini söyledi. Esra Başdemir'le kardeşinin ilişkisinin olduğunu kabul eden ağabey, cinayet iddialarını ise reddetti.

 Küçük kardeşi Süleyman Başdemir de, ağabeyi ile Esra Taş'ın cinayetten bir hafta önce tanıştığını bu sürede onun için cinayet işletmek istemesinin bir açıklaması olamayacağını söyledi.  Tüm çalışanlarının ve kendilerinin telefon kayıtlarının incelenmesini istediklerini söyleyen Başdemir,  "Tutuklanan Afgan da olay tarihinden 3 ay önce 6.ayın 26'sında işten ayrıldı" dedi. 

Ağabeyi ile cezaevinde görüştüğünü söyleyen küçük kardeş, ağabeyinin cinayet iddalarını reddetliğini, kendisine iftira atıldığını söylediğini kaydetti.

"Kiralık katil yanlış eve girdi" iddialarına inanmadığını söyleyen Süleyman Başdemir, cinayetin aile içinde işlenmiş olma ihtimaline işaret etti.

ESRA TAŞ'IN ARKADAŞI: ESRA BANA CİNAYETİ İTİRAF ETMEDİ

Esra Taş'ın  ifade için jandarmaya çağrılan arkadaşı da ricası üzerine kendisiyle görüştürüldüğünü ve cinayette bir payı varsa itiraf etmesini istediğini söyledi.

Görgü tanığının "Ben onları öldürttüm" ifadesi

Bir süre önce ortaya çıkan görgü tanığı Abdullah Başdemir'in Esra Taş'a "Ben onları hallettim. Canını sıkanları öldürttüm" dediğini duyduğunu söylemişti.  Görgü tanığının bu sözlerini sorduğunu söyleyen arkadaş, Taş'ın bu iddiayı da reddetiğini ifade etti. Arkadaşının ifadesine göre, bahsedilen gün çok üzgün olduğunu söyleyen Esra Taş'ı, Abdullah Başdemir sadece teselli etti ve "Canını sıkma, bundan sonra yanında ben varım" dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.