Konya
°C
Yeni Meram
05.07.2024 09:47

Konya'da önce deprem oldu sonra deprem bulutları oluştu

Konya'da dün gün içinde çok sayıda küçük ölçekli deprem yaşandı. Ilgın, Selçuklu, Beyşehir ilçelerinde yaşanan depremlerin ardından akşam saatlerinde gökyüzünde oluşan bulutlar ise dikkat çekti. Bu bulutların deprem habercisi olduğuna dair bilimsel bir veri bulunmasa da halk arasında bu bulutların görülmesinin ardından deprem yaşanacağına inanılıyor.

A+
A-
05.07.2024 09:47
05.07.2024 10:18
0
510
ABONE OL

Dün Konya'nın Ilgın, Selçuklu ve Beyşehir ilçelerinde 5 kez deprem yaşandı.

1.6 büyüklüğündeki ilk deprem Selçuklu- Güvenç'te meydana geldi. 

Bu depremin ardından Ilgın ilçesinde 5 dakika arayla iki deprem daha yaşandı. 2.9 ve 2.6 büyüklüğündeki depremler, Ilgın çevresinde de hissedildi. 

İlçede kısa süreliği paniğe neden olan depremlerin ardından Beyşehir- Fasıllar'da 1.4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. 2 kilometre derinlikte yaşanan depremin ardındansa Ilgın -İhsaniye'de 1.5'lik bir bir deprem daha yaşandı. 

KONYA'DA DEPREM BULUTLARI GÖRÜLDÜ

Öte yandan Konya'da dün akşam saatlerinde sirrokümülüs bulutları görüldü. Halk arasında bu bulutların deprem habercisi olduğu öne sürülüyor.

Konya'da akşam saatlerinde sirrokümülüs bulutları görüldü. Bazı yurttaşlar ellerine aldıkları cep telefonları ile gökyüzünde yaşanan doğa olayını görüntüledi.

Öte yandan yüksek seviyede bulunan bu bulut tipi, daha çok yağmur habercisi olarak nitelendiriliriliyor. Konya'da ise bugün kuvvetli yağış ve dolu bekleniyor. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.