Konya
°C
Yeni Meram
24.10.2023 13:06

Konya'da sahipsiz hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi iş birliğiyle Seydişehir'de sokak hayvanlarının rehabilitasyon ve bakımının yapılacağı merkezin açılışı yapıldı.

A+
A-
24.10.2023 13:06
24.10.2023 13:41
0
1322
ABONE OL

Anabağlar Mahallesi Demirciler Sanayi Sitesi arkasında 3 hektar alan üzerine kurulan sahipsiz hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi projesi 500 hayvan kapasiteli olup içerisinde idari bina, muayene, veteriner odaları, ameliyat, yıkama bölümlerinin yanı sıra karantina barınakları ve rehabilitasyon odaları yer alıyor.

Açılışa katılan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan iyi niyetli başlanan çalışmaların her zaman işi iyi yerlere götürdüğünü söyledi.

Baykan kendisinin de kedi köpek sahiplendiğini ifade ederek, "Başkanımızın yapmış olduğu bu çalışma tam zamanında yapılan bir çalışma. Ben kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Torosların gölgesinde ve başlangıcında yapılan bu çalışmanın gerekli tüm şekliyle devam edeceğine inanıyorum. 54 yıl sonra kedi ve köpek sahiplendim. Çok güzel bir duygu. Mutlaka bir hayvan sahiplenin ben bunu yaptım ve bunca yıl boşuna yaşadığıma inandım. Sizleri hayvan sahiplenmeye davet ediyorum." dedi.

Törende konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da, tesisin sokak hayvanları başta olmak üzere bütün hayvanların tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Tesis çok önemliydi. Nasıl çocuklarımıza bakıp koruyorsak sokaktaki can dostlarımızı da korumak zorundayız. Yaşadığımız kent yalnızca binalardan ibaret değildir. Şehirler candır. İnsanlar kadar hayvanları da korumak mecburiyetindeyiz. Açtığımız merkezimizde Hastalanan, yaralanan hayvanların tedavisi, kısırlaştırma, aşılama gibi işlemleri yapılacak. Saldırganlık gösteren sokak hayvanları da yine merkezimizde rehabilite edilecekler. Kedi ve köpek sahiplenmek isteyen hemşehrilerimize de yardımcı olacağız. Projemize destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Müftü Vaizi Ali Koçak’ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri tarafından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.