Konya
°C
Yeni Meram
12.06.2024 14:48

Konya'da trafiğe sıkı denetim: EDS 7/24 denetleme yapacak

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Polisevi’nde düzenlenen toplantıda konuştu. Kurban Bayramı süresince kentte 4 bin 524 personelin görev yapacağını söyleyen Karabulut, trafik denetimleri ve uyuşturucuyla mücadelede taviz verilmeyeceğini söylerken vatandaşları dolandırıcılara karşı da uyardı.

A+
A-
12.06.2024 14:48
12.06.2024 16:54
0
4947
ABONE OL

Konya'da trafik kurallarını ihlal eden sürücülere göz açtırılmayacağını söyleyen Karabulut, EDS'lerin kesintisiz olarak 7/24 denetim yapacağını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına da değinen Karabulut, bu konuda önemli mesafelerin alındığını ancak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Konya İl Emniyet Müdürü Karabulut, "Konya'da gençleri zehirleyen kim olursa olsun yolda yürütmeyeceğiz." dedi.

"Şantaj ve haraç olaylarına asla müsama göstermeyeceğiz." diyen Karabulut, vatandaşın da böyle bir durum karşısında emniyet birimlerine giderek şikayette bulunmasını istedi.

RESMİ RAKAMLARA GÖRE KONYA'DA 143 BİN SIĞINMACI YAŞIYOR

 İl Emniyet Müdürü Karabulut, Konya'da yaşayan sığınmacılar konusunda da açıklamalarda bulundu. Resmi rakamlara göre Konya'da 143 bin sığınmacının yaşadığını ifade eden Karabulut, bu sığınmacıların kentin iş yaşamında aktif olarak bulunduklarına dikkat çekti. Karabulut, sığınmacıların suça karışma oranlarının çok düşük olduğunu, suça karışanların da sınır dışı edildiğini söyledi.

Karabulut ayrıca, yakın zamanda Konya'ya geri gönderme merkezi yapılacağını açıkladı. 

6 AYDA 77 GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI

İl Emniyet Müdürü Karabulut, geçtiğimiz yıl 40 göçmen kaçakçısının yakalandığı Konya'da 2024'ün ilk 6 ayında 77 kişinin yakalandığını duyurdu.

"Hala telefon dolandırıcılarına inananlar var." diyen Karabulut, Konya'da siber suçlar kapsamında en fazla yaşanan olayın sosyal medya platformları üzerinden bilgilerin çalınması suretiyle şantaj yapılması olduğunun altını çizdi.

Telefon hattı almanın zorlaştırılması gerektiğini söyleyen Karabulut, "Her önüne gelen hat almamalı." dedi.

 DÜĞÜN SALONLARI DA SORUMLU TUTULACAK

Düğün, nişan gibi organizasyonlarda havai fişek atılması ve havaya ateş açılması gibi durumlara karşı yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade Karabulut, "Havai fişek veya silah atımları ile ilgili düğün sahiplerine uygulama yapılıyordu. Ben bugün farklı bir talimat daha verdim, mekan sahibi yani düğün salonu sahiplerine de tebligat yapın, dedim." şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMI'NDA 4 BİN 524 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Kurban Bayramı sürecinde kentte huzur ve güvenliği sağlamak için 4 bin 524 personelin görev yapacağını açıklayan Emniyet Müdürü Karabulut, kadına şiddet olaylarında yıllara oranla ciddi bir düşüş yaşandığının da altını çizdi. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.