Konya
°C
Yeni Meram
04.07.2024 13:39

Konya'daki bazı dernek ve sendika temsilciliklerinden Aleyna Tilki tepkisi

Konya'da faaliyet gösteren bazı sendika ve dernekler, 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir'de düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde Aleyna Tilki'nin sahne almasına tepki gösterdiler.

A+
A-
04.07.2024 13:39
04.07.2024 13:54
0
398
ABONE OL


Konya'da faaliyet gösteren Nida- Der İlim Yayma Cemiyeti Akşehir Şubesi, Eğitim- Bir- Sen, AKEV, AKSEDİR, Can- İlim- Der, Cihannüma Derneği Akşehir Şubesi, AKİMMED ve Şehri Beyza Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

ŞENLİKLERDE NASREDDİN HOCA’NIN KEMİKLERİ SIZLAYACAK!

Herkesin ve her kesimin malûmudur ki, Nasreddin Hoca âlim bir kişiliktir. Hayatı, ilmi kişiliği, nükteleri bu topluma inancını ve değerlerini hatırlatır. Daha önceki şenliklerde bu hususlar dikkate alınır ve Hoca’nın manevi kimliğini zedeleyecek etkinliklerden uzak durulurdu. Fakat geldiğimiz noktada Nasreddin Hoca Şenlikleri adı altında LGBT gibi bütün dünyada sapkınlığın adresi olmuş, gençlerimizin cinsiyet anlayışlarını bozmak için kurulmuş ve uluslararası bir takım merkezlerce fonlandığı ortaya çıkmış olan yapılara destek veren sözde sanatçının Akşehir’e davet edildiğini görmekteyiz.

Ayrıca hayatı boyunca mizah adı altında, halkın manevi değerlerine hakaret etmiş olan, bütün oyunlarında ve basın açıklamalarında da bunu özellikle belirtmiş olan sözde sanatçı ve tiyatrocu isimlerin Nasreddin Hoca gibi bir âlimin şemsiyesi altında davet edilmiş olması da ayrı bir garabettir. Anlaşılan Akşehir’in en acil meselesi LGBT destekçisi şarkıcı, manevi değerlerin düşmanı tiyatrocu ve halkımızın değerleriyle çok da uyumlu olmayan zumba dansının şenlik programına alınmasıdır.

Akşehir’de bulunan ve İslamî değerlere saygıyı ve hürmeti şiar edinmiş olan sivil toplum kuruluşları olarak Akşehir Belediye Başkanı’na sesleniyoruz: Nasreddin Hoca’nın kemiklerini sızlatacak şenlik adı altındaki bu program içeriğinden vazgeçin. Her fırsatta inancımıza sövmeyi ve değerlerimizi aşağılamayı karakter haline getirmiş olan sözde mizahçı isimleri ve şarkıcıyı Hoca’mızla ilişkilendirmeyin. Kamu kaynaklarını daha acil ve daha doğru işler için kullanın. Unutmayın!.. Makamlar gelip geçici, Nasreddin Hoca’mızın ismi kalıcıdır.

NİDÂ-DER İLİM YAYMA CEMİYETİ AKŞEHİR ŞUBESİ

EĞİTİM-BİR-SEN AKEV AKSEDİR

CAN-İLİM-DER CİHANNÜMA DERNEĞİ AKŞEHİR ŞUBESİ

AKİMMED ŞEHRİ BEYZA DERNEĞİ

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.