Konya
°C
Yeni Meram
29.07.2021 11:33

Konya'daki Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında tutuklanan zanlının ifadesinde yeni detaylar!

Konya’da 3 yıl önce öldürülen Metin ve Nejla Büyükşen olayı ile ilgili gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Abdulhamid Uzbek'e (39) sorgusunda daha önce bir bıçaklama olayına karışıp karışmadığı ve tüfekle birlikte çekilen fotoğrafları da soruldu. Birlikte çobanlık yaptığı A.Y.’nin kendisine iftira attığını ileri süren Uzbek, “Konya’da bulunduğum süre içerisinde hiç kimse ile tartışmadım ve hiçbir olaya da karışmadım. Bana iftira atılıyor. Fotoğrafları da İsmail çekti. Amacı neydi bilmiyorum” dedi.

A+
A-
29.07.2021 11:33
29.07.2021 11:43
0
3426
ABONE OL

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü. Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu.

Çalışmalar sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir(46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek tutuklandı.


TÜFEKLERLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI SORULDU

SABAH'ta yer alan habere göre, Abdulhamid Uzbek ile ilgili yeni bir bilgilere ulaşıldı. Uzbek'e, beraber çobanlık yaptığı A.Y.'nin ifadesi doğrultusunda bir bıçaklama olayına karışıp karışmadığı ve tüfeklerle birlikte çekilen fotoğrafları da soruldu. İddiaları kabul etmeyen Uzbek, "Tüfeklerle birlikte fotoğrafımızı İsmail çekmişti. İsmail tüfeklerle seni çekeyim dedi ve çekti. Amacı neydi bilmiyorum. A.Y.'yi tanıyorum. 13 ay birlikte çalıştık. Oda benim gibi çobanlık yapardı. İfadesinde söylediği gibi ben kimseyi bıçaklamadım. Ben Konya'da bulunduğum süre içerisinde hiç kimse ile tartışmadım. Benim hakkımda neden böyle bir beyanda bulunduğunu bilmiyorum. Aramızda herhangi bir husumette bulunmamaktadır. Ben Abdullah Başdemir'in yanından maaşı az bulduğum için ayrıldım. A.Y. ile kavgalı ayrılmadık. Hakkımda bugüne kadar herhangi bir adli işlem yapılmadı. Ben herhangi kimseye zarar vermedim, öldürmedim. Bana iftira atılmaktadır. Böyle bir şeyi yapmam söz konusu değildir." dedi.

4-5 ADET KAÇAK HAT KULLANMIŞ

Abdullah Uzbek'in Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde 3 farklı telefon ve 4-5 adet kaçak hat kullandığı tespit edildi. Uzbek bu hatları kullanması için yakınlarının ve çalıştığı çiftlikm sahiplerinin verdiğini ileri sürdü. Uzbek'in kullandığı hatlarla ilgili HTS çalışmalarının yapılacağı öğrenildi. Uzbek'in sosyal medya hesapları da inceleme alındığı belirtildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.