Konya
°C
Yeni Meram
25.03.2022 10:40

Konya'daki Büyükşen çifti cinayetinde gözaltına alınan kişiler kimler? İşte yeni detaylar...

Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çiftinin yaklaşık 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin kimliği belli oldu. Gözaltına alınanlar arasında talihsiz çiftin en yakın komşuları da var...

A+
A-
25.03.2022 10:40
29.03.2022 10:18
0
2219
ABONE OL

Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çiftinin yaklaşık 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında sürpriz bir gelişme yaşandı ve 7 şüpheli gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Cinayetle ilgileri olabileceği değerlendirilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPLELİLER KİMLER?

Kamuoyunun merakla takip ettiği Büyükşen çifti cinayetinde gözaltına alınan kişilerin kimler olduğu belli oldu.

İLK ŞÜPHELİ EN YAKIN KOMŞU

7 kşinin gözaltına alındığı operasyonda ilk gözaltına alınan kişi Necla- Metin Büyükşen çiftinin yakın komşuları Osman. B. Eşi, oğlu ve geliniyle birlikte gözaltına alındığı öğrenilen Osman B., daha önce yaptığı açıklamalarda olay gecesi herhangi bir ses duymadığını ifade etmişti.

Çiftin saldırıdan sağ kurtulan kızları Büşra Büyükşen'in kar maskeli saldırganın, iri gözlü ve koyu renk dudaklı olduğunu anlatması, yüz hatları anlatıma uyan komşu Osman B.'den de şüphelenilmesine neden olmuştu.

Gözaltına alınanlar arasında Büyükşen çiftinin öldürülmesinden 3 gün sonra mahallede silahlı bir kavgaya karışan İbrahim H. adında bir isim daha bulunuyor.

GÖZALTINA ALINAN DİĞER 2 İSİM ABDULLAH BAŞDEMİR İLE BAĞLANTILI

Büyükşen çifti cinayetinde gözaltına alınan diğer iki isimden biri, azmettirici oldukları söylenen Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ı tanıştıran Ömer D. 

Geçen temmuzda yürütülen soruşturma kapsamında cinayeti işlediği şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek, olay tarihinde Çankırı'da bulunduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakılmıştı. Son operasyonda gözaltına alınanlar arasında ise kasten öldürmeye azmettirme suçlamasıyla tutuklu bulunan Abdullah Başdemir'in eski çobanlarından Afganistan uyruklu İsmail. N. de bulunuyor. 

- Olay

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, jandarma ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

Sorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra Taş ile Abdullah Başdemir "kasten öldürmeye azmettirme", Mustafa Okşen ve Zekeriya Okşen de "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklanmış, 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Ankara'da yakalanan Afganistan uyruklu şüpheli Abdulhamid Uzbek de çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Afganistan uyruklu Abdullah Uzbek ile Zekeriya Okşen adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti

Tutuklu sanıklardan Mustafa Okşen ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.