Konya
°C
Yeni Meram
27.03.2022 08:04

Konya'daki Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı

Tüm Türkiye'de aylarca konuşulan ve uzun süre gündemi meşgul eden Büyükşen çifti cinayeti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konya'da Metin ile Necla Büyükşen çiftinin 3,5 yıl önce maskeli biri tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmesiyle alakalı soruşturma kapsamında önceki gün 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bu gözaltıların ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. 7 zanlının ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

A+
A-
27.03.2022 08:04
27.03.2022 12:14
0
2150
ABONE OL

Büyükşen çifti cinayeti, Türkiye'de uzun süre konuşulmuş ve gündemin en çok araştırılan konularından bir tanesi haline geldi. Cinayetle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Önceki gün Metin ile Necla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenilmişti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 zanlının ifadeleri alındı.

Şüphelilerin işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEN ÇİFTİ CİNAYETİNDE NE OLMUŞTU?

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, jandarma ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

Sorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra Taş ile Abdullah Başdemir "kasten öldürmeye azmettirme", Mustafa Okşen ve Zekeriya Okşen de "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklanmış, 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Ankara'da yakalanan Afganistan uyruklu şüpheli Abdulhamid Uzbek de çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Afganistan uyruklu çoban ile Zekeriya Okşen adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Okşen ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.