Konya
°C
Yeni Meram
09.02.2022 10:52

Konya'daki Büyükşen cinayeti ile ilgili önemli gelişme!

Konya'da 3,5 yıl önce öldürülen Metin ve Necla Büyükşen soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, tutuklanan şüphelilerden biri olan Zekeriya Okşen, geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu gelişme üzerine Başsavcılık düğmeye bastı.

A+
A-
09.02.2022 10:52
09.02.2022 11:01
0
1910
ABONE OL

Türkiye günlerce merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Necla Büyükşen çiftinin 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürülmesini konuşmuştu.


Geçtiğimiz yıl jandarma bünyesinde kurulan özel ekip dosyayı yeniden açarak şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE OKŞEN'İN TAHLİYİSİNE İTİRAZ

Afgan şüpheli Abdulhamid Uzbek, soruşturma sürerken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mustafa Okşen ise geçtiğimiz Ağustos ayında kaldığı Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Son olarak tutuklu sanıklardan Zekeriya Okşen de avukatının tutukluluğuna yönelik yaptığı itirazın Sulh Ceza Hakimliğince kabul edilmesi üzerine 4 Şubat günü tutuklu bulunduğu Kayseri'deki cezaevinden tahliye edildi.


Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir'in tutukluluk hallerinin ise devam ettiği belirtildi.


Sabah'tan Tolga Ynık'ın haberine göre, bu gelişme üzerine harekete geçen Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Zekeriya Okşen'in tahliye edilmesine itiraz ederek, tutuklanması yönünde talepte bulunduğu belirtildi.


Soruşturma ile ilgili çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.