Konya
°C
Yeni Meram
13.07.2021 11:04

Konya'daki Büyükşen cinayeti ile ilgili son dakika gelişmesi! 24 gözaltı var

Türkiye’nin aylardır aydınlatılmasını beklediği Konya'daki Büyükşen cinayetiyle ilgili gelişmeler merak ediliyor. Kızları Büşra, büyük oğul Uğur ve gelin Betül'ün şüpheliler arasında gösterildiği cinayette özel ekip ciddi mesafe kat etti. Konya'da 3 yıldır çözülemeyen Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında, 24 kişinin gözaltına aldığı açıklandı.

A+
A-
13.07.2021 11:04
13.07.2021 14:45
0
2724
ABONE OL

Konya'da meydana gelen olayda 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

21 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen ise başına aldığı dipçik darbesiyle yaralanmış ve saldırgan kaçmayı başarmıştı.

Türkiye'nin konuştuğu olay aydınlatılmaya çalışılırken cinayette düğüm çözülmeye başlandı.
Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen Jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin şafak operasyonuyla aralarında öldürülen çiftin kızları Büşra, büyük oğulları Uğur, gelinleri Betül ile Betül'ün babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve  kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve arabalarında yapılan aramalarda çeşitlere delillere ulaşıldığı öğrenildi. Öte yandan soruşturma gizlilik kararı içerisinde yürütülüyor.


Şüphelilerin sorguları devam ediyor

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU!

Evlerinde hunharca öldürülen Büyükşen çiftinin katillerinin bulunması için geçtiğimiz haftalarda   'özel ekip' kuruldu. Çalışmalarını büyük bir titizlilik ve gizlilikle sürdüren ekibin sonuca çok yakın olduğu öğrenildi.

Büyükşen çifti cinayetine ilişkin Konya Cumhuriyet Başsavcılığı,24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin BÜYÜKŞEN ve Necla BÜYÜKŞEN’in öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığında adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.