Konya
°C
Yeni Meram
16.07.2021 10:16

Konya'daki Büyükşen cinayeti soruşturmasında son durum!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerinde kar maskeli bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftinin cinayeti ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şüpheliler arasında bulunan Mehmet Ali Dayanır'ın, gözaltının 3. gününde elleri kelepçeli bir şekilde sağlık kontrolüne götürülmesi büyük heyecan uyandırmış, bir itiraf olup olmadığı sorusu gündeme gelmişti. Dayanır'ın sorgu sırasında rahatsızlanması nedeniyle elleri kelepçeli olarak hastaneye sevk edilerek sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.

A+
A-
16.07.2021 10:16
16.07.2021 13:31
0
3255
ABONE OL

 Konya'da yaklaşık 3 yıl önce işlenen ve katil ya da katilleri ortaya çıkartılamayan Büyükşen çifti cinayetinde 13 Temmuz Salı günü yapılan geniş çaplı operasyonla aralarında öldürülen çiftin çocukları Uğur Büyükşen,Büşra Büyükşen, gelinleri Betül Büyükşen, gelinin kuzeni Mehmet Ali Dayanır, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan, babası Muammer Büyükdoğrucan ve annesi Alime Büyükdoğrucan'ın da olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin sorgusu Konya İl Jandarma komutanlığında devam ederken özel ekibin çalışmalarını gizlilikle yürüttüğü soruşturmada, gözaltı sayısının yükseldiği bildiriliyor. Soruşturmada gözaltı sayısı 25 oldu.

BÜŞRA BÜYÜKŞEN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ!

Konya'da, Metin ve Necla Büyükşen çiftinin, 3 yıl önce maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin soruşturmada 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Daha önce gözaltına alınan ve aralarında çiftin kızları Büşra Büyükşen'in de bulunduğu üç kadın şüpheli, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Öldürülen çiftin kızları Büşra ve diğer 2 şüphelinin de, Mehmet Ali Dayanır'da olduğu gibi sağlık kontrolüne kelepçe ile getirildiği görüldü. Büşra Büyükşen'in elini şalının altına koyarak kelepçeyi saklamaya çalışması dikkat çekti.

 Gözaltında bulunan şüphelilerin sağlık kontrlollerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU ?

Konya'nın Karatay ilçesi İsmil Kasabasında 3 Eylül 2018 yılında Metin ve Necla Büyükşen çifti evlerinde öldürülmüştü.

Bu cinayetin ardından yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen cinayetle ilgili sır perdesi henüz aralanamadı. Metin ve Necla çiftinin küçük oğlu Osman Büyükşen bu cinayetin çözülmesi ve bu cinayetin detaylı araştırılması sesini kamuoyunda daha iyi duyurabilmek için, ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılmıştı. Osman Büyükşen geçtiğimiz günlerde gözyaşları içindeki feryadı, tüm kamuoyunu etkilemiş milyonları gözyaşlarına boğmuştu.

Osman Büyükşen ile Müge Anlı ve ekibinin girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayeti çözmek için çalışmalara başlamıştı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.