Konya
°C
Yeni Meram
31.08.2021 10:11

Konya'daki Büyükşen cinayetinde Afgan çobanla ilgili çarpıcı ifade: O öldürmedi

3 yıl önce Konya'da evlerine giren silahlı ve maskeli kişiler tarafından vahşice katledilen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde katil zanlısı ve azmettiriciler kurulan özel ekip sayesinde bulundu. 5 kişinin tutuklandığı olayda itiraf gelmedi. Cinayetle ilgili soru işaretleri ise devam ediyor. Öldürülen çiftin oğlu Osman Büyükşen, Müge Anlı canlı yayınında dava sürecine katkı sağlaması için bilgi sahibi olanlardan yardım istiyor.

A+
A-
31.08.2021 10:11
31.08.2021 16:43
0
2872
ABONE OL

Tutuklulardan Abdullah Başdemir'in avukatı Yusuf Karataşlı canlı yayında müvekkilinin azmettirici olmadığını ancak Başdemir'in sevgilisi Esra Taş'ın cinayetle bağınının olabileceğini öne sürdü.

"CİNAYET TARİHİNDE YANIMIZDAYDI"

Konya'da kiralık katilin adresi karıştırması sonucu saldırıya uğradıkları iddia edilen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürülmesine ilişkin davada gözaltına alınan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek  çobanlık yaptığı çiftlikte gözaltına alınmış jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının ‘Siz mi öldürdünüz?’ sorusuna “Yanlış ağabey, Allah korusun” diye yanıt vermişti. Afgan çobanın cinayet tarihinde kendi çiftliklerinde çalıştığını iddia eden aile de yayına katılarak Abdulhamid Uzbek'in cinayeti işlemiş olma ihtimali bulunmadığını söyledi. 

"AFGAN ÇOBANA GÜVENİYORUZ, O YAPMADI"

Çankırı'nın Elden köyündeki çiftlikte 2018'in ağustos ayında çobanlık yapmaya başlayan Uzbek, iddiaya göre Konya'yla mesafesi 6 saat olan köyden olay tarihinde hiç ayrılmadı. Uzbek'in bu cinayeti işleme ihtimali olmadığını söyleyen aile, "Herkes ne biliyorsa anlatsın, bu çocuk yok yere cezaevinde yatmasın" dedi. İfadelerine göre aile Uzbek'e o kadar güveniyor ki, çalışma izni Konya'da olan Uzbek'in üzerine suç atılmaması için kendisini kaçak olarak çalıştırdıklarını kabul ederek yüklü miktarda ceza ödemeyi göze alıp lehinde ifade verdi.

20 aya yakın süre yanlarında çalışan Abdulhamid Uzbek'in çok mazlum biri olduğunu söyleyen aile, çiftliklerinde çalıştığı sürede hayvanlarına bakmasının dışında kendi evlerinin üst katında kaldığını bu nedenle cinayet tarihinde köyden ayrılmadığına emin olduklarını ifade etti.

 Avukat Yusuf Karataşlı ise ciddi bir sürprizle karşılamazsak, "Delil eksikliğinden sanığa gidememiş olacağız" dedi. 

Afgan çoban Türkiye'de kaçak çalıştığı için yurt dışında yaşayan ailesine yine bir Afgan üzerinden para gönderdiği öğrenildi. Kiralık katil olduğu söylenen Abdulhamid Uzbek'in yeğeni ise, amcasının tutuklanması nedeniyle oldukça şaşkın. Ailesinin zor durumda olduğunu söyleyen yeğeni "Öyle bir para almış olsaydı ülkesine geri dönerdi" dedi.

Kendi banka hesabı üzerinden para gönderen Afgan da, Uzbek'in kendisine ailesine gönderilmek üzere bugüne kadar birkaç ayda bir 1-2 bin lira para gönderdiğini söyledi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.