Konya
°C
Yeni Meram
15.07.2021 10:26

Konya'daki Büyükşen cinayetinde bugün yeni gelişmelerin olması bekleniyor

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerinde kar maskeli bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftinin cinayeti ile ilgili olarak gözaltına alınan 24 kişinin gözaltı süresi bugün doluyor. Bugün şüpheliler arasında bulunan Mehmet Ali Dayanır, gözaltının 3. gününde elleri kelepçeli bir şekilde sağlık kontrolüne götürüldü. O anları sosyal medya hesabından paylaşan ve kısa sürede gündeme bomba gibi düşen Müge Anlı, 'itiraf geldi mi?' sorularını da beraberinde getirdi.

A+
A-
15.07.2021 10:26
15.07.2021 16:23
1
2822
ABONE OL

Konya'da meydana gelen olayda 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

21 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen ise kendi iddiasına göre, başına aldığı dipçik darbesiyle yaralanmış ve saldırgan kaçmayı başarmıştı.

NECLA-METİN BÜYÜKŞEN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ MÜ, KATİLİ KİM?

Olaydan sonra alınan Swap örnekleri, cinayet anının tek tanığı olan "Büşra Büyükşen" 'in canlı yayında verdiği çelişkili ifadeler, görgü tanıklarının beyanları, ve diğer birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları, kısacası Metin Büyükşen ile Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar her defasında oğlu ve gelini ile yaşadığı mehir tartışmasını işaret ediyordu.

Yapılan araştırmaların ardından Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen'in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı'nın programında dinletildi. Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba gelinlerine mehir yerine bir araba, 25 bin TL para teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

Aradan geçen 3 yılın ardından devreye giren özel ekibin çabalarıyla geçtiğimiz gün şafak operasyonuyla aralarında öldürülen çiftin kızları Büşra, büyük oğulları Uğur, gelinleri Betül ile Betül'ün babası Muammer Büyükdoğrucan, annesi Alime Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve  kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmış, gözaltılar sırasında ev ve arabalarda  yapılan aramalarda çeşitliği delillere ulaşıldığı da öğrenilmişti. 

Olayın tek görgü tanığı olan çiftin kızları Büşra Büyükşen'e olay yerinde keşif yaptırıldı.  Öldürülen çiftin doktor olan oğlu Osman Büyükşen de katıldığı keşfin ardından şüpheli Büyükşen, İl Jandarma Komutanlığına götürülürek diğer 23 şüpheli ile birlikte sorgularına devam edildi.

GÖZALTI SÜRESİ DOLUYOR

3 yıl önce işlenen çifte cinayetle ilgili şafak vakti gözaltına alınan 24 kişinin gözaltı süresi bugün itibariyle sona erecek. Ek gözaltı süresi alınmazsa bugün cinayetle doğrudan bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerden bazılarının tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilebileceği konuşuluyor. 

Bugün şüpheliler arasında bulunan Mehmet Ali Dayanır, gözaltının 3. gününde elleri kelepçeli bir şekilde sağlık kontrolüne götürüldü. Müge Anlı o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

HABER YORUMLARI
  1. aysun adel
    2021-07-15 18:12:50
    haydi bakalım kaçın adaletten. sonunuz geldi... it izi at izinden ayırt edilecek..