Konya
°C
Yeni Meram
30.08.2021 10:05

Konya'daki Büyükşen cinayetinde büyük yüzleşme! Osman Büyükşen azmettiricinin avukatıyla canlı yayında

3 yıl önce Konya'da evlerine giren silahlı ve maskeli kişiler tarafından vahşice katledilen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde katil zanlısı ve azmettiriciler kurulan özel ekip sayesinde bulundu. Öldürülen çiftin oğulları Uğur, gelinleri Betül ve dünürleri arasında "mehir meselesi" yüzünden yaşanan tartışmalar nedeniyle şüphelerin odağında onlar vardı. Ancak soruşmanın ardından tutuklanan isimler Büyükşen çiftinin yanlış adrese giden bir kiralık katil nedeniyle yanlışlıkla öldürüldüğünü ortaya koydu. Peki Büyükşen cinayetinin azmettirici olan Abdullah Başdemir kim, Osman Büyükşen bu duruma ne diyor? Doktor Büyükşen, anne babasının cinayetinin aydınlatılmasının ardından bugün azmettirici olduğu söylenen Abdullah Başdemir'in avukatıyla canlı yayında yüzleşti. İşte son gelişmeler...

A+
A-
30.08.2021 10:05
30.08.2021 14:58
0
3886
ABONE OL

Konya'nın Karatay ilçesinde 3 yıl önce Necla Büyükşen (54) ve eşi Metin Büyükşen'in (55) evlerinde pompalı tüfekle öldürüldüğü olayla ilgili yeniden başlatılan soruşturmada çiftin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından yanlışla vuruldukları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan ve ifadesinde cinayeti azmettirdiği iddiasını reddeden ve tutuklanarak cezaevine götürüldüğü sırada jandarma aracının içerisinde "Esas katiller dışarıda" diyen Abdullah Başdemir ile birlikte sevglisi Esra Taş, cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı.

Kiralık katil olduğu söylenen Afganistan uyruklu kişi de tutuklanarak cezaevine gönderilirken tutuklulardan Mustafa Okşen geçtiğimiz haftalarda cezaevinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 

Gözaltıların yapıldığı dönemde Abdullah Başdemir'in kendisine  ''Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm'' dediğini söyerek cinayetleri itiraf eden Esra Taş, aradan geçen 1 ayın ardından ifadesini geri çekerek suçlamaları reddetti.

Öldürülen Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen tüm bu gelişmelerin ardından bugün Müge Anlı canlı yayınına yeniden katılarak son durumu değerlendirdi. 

Canlı yayına katılan Abdullah Başdemir'in avukatı Yusuf Karataşlı müvekkili ile Esra Taş'ın 2018'in ağustos ayında tanıştığını söylerken "cinayete azmettirme" iddiasını reddetti. Avukat Karataşlı Esra Taş'ın cinayetle bağlantısı olduğunu ancak müvekkilinin bu cinayetle bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

Yayına bağlanan bir kişi ise, JASAT ekibi gözaltılara başlamadan 2-3 ay önce Abdullah Başdemir'in Esra Taş'ı arayarak Büyükşen cinayeti ile sevgilisinin çevresinden kişilerin gözaltına alınmaya başladığını söylediği iddia etti. İzleyici, Başdemir'in arkadaşlarının ifadesi alınan sevgilisine, cinayetlerle bir ilgisinin olup olmadığını sorduğunu iddia etti.

Esra Taş'ın gizli tanık olan arkadaşı ise, Esra Taş eski sevgilisi Hüseyin'e takıntılı halde aşık olduğunu bu nedenle eski sevgilisinin ailesi tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Gizli tanık cinayetlerin ardından Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın konuşmalarına şahit olduğunu, Abdullah Başdemir'in " Seni bir daha tehdit edemezler, korkutamazlar. Ben adamlarımı gönderip onları öldürttüm." dediğini öne sürdü. Morali bozuk olan Esra Taş'ın ise Başdemir'in sözlerinin ardından güldüğünü söyleyen tanık, duyduklarını bugüne kadar korktuğu için anlatmadığını söyledi.

Necla Büyükşen'in yayına bağlanan kardeşi Kamuran Büyükşen de kafasındaki soruları gündeme getirdi. Kamuran Büyükşen, cinayetin hemen ardından yanlış eve girildiğini söyleyen dünürlerin bu bilgiyi nereden bildiğini sordu. Büyükşen, yanlış eve giren kiralık katilin evde sadece yaşlı karı koca ve kızları Büşra'nın olduğu saati denk getirmesini de şüpheli bulduğunu söyledi. Sonuçların kendisini tatmin etmediğini söyleyen Kamuran Büyükşen "Gerçek katiller ortaya çıksın" dedi.

Avukat Rahmi Özkan da mevcut verilerin kafasında oturmadığını söylerken, Osman Büyükşen'e anne babasının katilinin yakalandığı konusunda içinin rahat olup olmadığını sordu. Osman Büyükşen, gizlilik kararı bulunan dosyada bazı noktaların henüz aydınlatılmadığını ifade etti.

İlerleyen dakikalarda yayına bağlanan izleyici ise avukat Yusuf Karataşlı'nın ifadelerinin çoğunun yalan olduğunu söyledi. Esra Taş'ın Hüseyin'le sevgiliyken Abdullah Başdemir'i tanıdığını söyeyen izleyici, Esra'nın Hüseyin'den ayrıldıktan birkaç gün sonra Abdullah Başdemir ile birlikte olmaya başladığını iddia etti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.