Konya
°C
Yeni Meram
14.07.2021 15:35

Konya'daki Büyükşen cinayetinde son dakika gelişmeleri! Sona yaklaşıldı

Türkiye'nin yakından takip ettiği Büyükşen çifti cinayetini HTS kayıtları çözecek. Konya'da Necla ve Metin Büyükşen'in 3 yıl önce evlerinde cinayete kurban gitmesiyle ilgili gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki sorguları sürerken şüphelilerin telefon görüşme kayıtları ile WhatsApp yazışmalarından yola çıkılarak sonuca ulaşılması bekleniyor. Sorgulamalar bu kayıtlar üzerinden yapılırken ev ve araçlarda ele geçirilen deliller ile birlikte silahlar da incelemeye alındı.

A+
A-
14.07.2021 15:35
17.08.2021 12:55
0
4382
ABONE OL

Türkiye’nin aylardır aydınlatılmasını beklediği Konya'daki Büyükşen cinayetiyle ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor.  Kızları Büşra, büyük oğul Uğur ve gelin Betül'ün şüpheliler arasında gösterildiği cinayette özel ekip düğümü çözmek üzere.  Konya'da 3 yıldır çözülemeyen Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında, gözaltında bulunan 24 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Operasyonda çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen ve onun babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan, annesi Alime Büyükdoğrucan, kuzeni Mehmet Ali Dayanır’ın ve akrabalarının aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. 

OLAY

Konya'da meydana gelen olayda 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

İddiaya göre, 21 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen ise başına aldığı dipçik darbesiyle yaralanmış ve saldırgan kaçmayı başarmıştı.

Türkiye'nin konuştuğu olay aydınlatılmaya çalışılırken cinayette düğüm çözülmeye başlandı.
Jandarma Genel Komutanlığınca özel olarak görevlendirilen Jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin şafak operasyonuyla geçtiğimiz gün aralarında öldürülen çiftin kızları Büşra, büyük oğulları Uğur, gelinleri Betül ile Betül'ün babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın da aralarında bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev ve arabalarında yapılan aramalarda çeşitlere delillere ulaşıldığı bilgisi edinilirken soruşturma gizlilik kararı içerisinde yürütülüyor.

BÜŞRA BÜYÜKŞEN TATBİKAT İÇİN OLAY YERİNDE

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen (23), dün keşif ve yer gösterme için eve getirildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin de yer aldığı keşifte, Büyükşen'e olay günü yaşananlar soruldu. Keşife, Büyükşen'in doktor olan ağabeyi Osman Büyükşen de katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince keşif sırasında çevrede güvenlik önlemleri alındı. Yapılan keşfin ardından şüpheli Büyükşen, İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Çalışmalarını sürdüren jandarma ekiplerinin, şüphelilerin olay gününe ait yazışmaları ile birlikte  HTS kayıtlarına ulaştığı öğrenildi. Eş zamanlı operasyon sırasında aramalarda ele geçirilen silahlarla ilgili incelemeler de devam ediyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.