Konya
°C
Yeni Meram
03.03.2022 09:52

Konya'daki ünlü konak film çekimine ev sahipliği yapacak

Konya'nın kültürünü yaşatan Fatma Sultan Konağı, Endonezya-Türk ortak yapımı filme ev sahipliği yapacak..

A+
A-
03.03.2022 09:52
03.03.2022 10:05
0
3064
ABONE OL

Fatma Sultan Konağı'nda film çekilecek.

Gazeteci Kemal Soylu tarafından 3 yılı aşkın süren restorasyon çalışmaları sonunda günümüze kazandırılan tarihi Fatma Sultan Konağı'nda film çekilecek.

Endonezya-Türk ortak yapımı film için önümüzdeki günlerde çekime başlanacak.

Konya’nın kültür, sanat ve tarihini yaşatmak için atadan kalma tarihi Konya evinin restorasyonunu Konya’ya kazandıran Kemal Soylu, "İstanbul’da bir film yapım şirketinin yetkilisi olduklarını ve bu yere Google’da rastladıklarını belirten iki kişi Konya'ya gelerek konağımızı gezdi. Konağın bütün odalarını ve bahçesini inceleyerek, beğendiklerini ifade eden yapımcılar, burada Endonezya-Türk ortak yapımı bir  film çekmek için izin istediler. Ben burayı Konya’nın kültürüne, sanatına ve tanıtımına katkı vermek için restore ettirdim. Bu nedenle yapımcılara burada film çekebileceklerini söyledim. Arkadaşlar memnun bir şekilde gittiler" dedi.

Yapımcıların ön incelemesinden birkaç gün sonra da 4 kişilik başka bir ekibin konağın iç ve dış fotoğraflarını çekerek, detaylı notlar aldığını anlatan Soylu, "En son olarak çoğunluğu Endonezyalı olan yapımcı, yönetmen, art direktörden oluşan kalabalık bir ekip daha gelerek, çekim için mekanı hazır hale getirdiler. Bir bölümü İstanbul’da bir bölümü de Konya’da çekilecek olan filme biz de ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.