Konya
°C
Yeni Meram
01.05.2024 19:28

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nden Vali Özkan’a ziyaret

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Basının önemine dikkat çeken Vali Özkan, “Özellikle yerel basın, Konya’nın yaşayan hafızası, arşivi niteliğindedir ve bu nedenle önemlidir” dedi

A+
A-
01.05.2024 19:28
01.05.2024 19:32
0
310
ABONE OL

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. KGC Başkanı Sefa Özdemir, Konya basınının nadir şehirlerde olan bir birliktelik örneği sergilediğini, bu birlikteliğin her geçen gün güçlenerek devam ettiğini belirterek, “Yayınlarını sağduyulu bir şekilde gerçekleştiren Konya medyası, her zaman olduğu gibi bugün de yarın da Konya’nın çıkar ve menfaatlerini gözeterek, hepimizin ortak paydası olan şehrimizin gelişimi için çalışmalarını sürdürecek ve yayınlarını da bu minval üzere devam ettirecektir. Bizim için en önemli hususlardan biri de doğru bilgiye en hızlı şekliyle ulaşabilme kaygısıdır. Bu noktada çeşitli kurum ve kuruluşlardan talep ettiğimiz, nihayetinde Konya’nın ihtiyacı olan, mahrem olmayan bilgilerin talep edildiğinde meslektaşlarımıza daha hızlı şekilde ulaştırılmasının sağlanması yönünde bir beklentimiz de bulunmaktadır” diye konuştu.


‘GAZETECİLER YAŞAYAN HAFIZA, GAZETELER ARŞİV’


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Konya’daki gazete, televizyon ve internet haber sitelerinin çok sesli yapısı, Konya söz konusu olduğunda ise hakkaniyet ölçeğinde asgari müştereklerde birleşebiliyor olması Türkiye’ye yerel gazetecilik anlamında örnek teşkil eden bir durumdur. Yerel basınımızı ben gerçekten çok önemsiyorum. Asıl misyonu olan haberdar etmenin yanında Konya basını Konya’nın da hafızasıdır. Yaşayan hafıza olan gazetecilerin ortaya koyduğu emeğin bir çıktısı olan yayınlar ise şehrin arşivi niteliğini taşımaktadır” dedi.


‘KONYA İLETİŞİMCİ İHRAÇ EDEBİLİR’


Konya medyasının değişim, dönüşüm ve gelişim sürecini de yakından takip ettiğini ifade eden Vali Özkan, “Medya organlarımızın yeni medya alanında da varlığını hissettirmesi şehrimiz adına önemli bir kazanımdır. Tüm iletişim kanallarının aktif bir şekilde kullanılmasının getirdiği olumlu sonuçları hep birlikte görebilmekteyiz. Medya sektöründe nitelikli iş gücünün artması adına şehrimizdeki üniversitelerin iletişim fakülteleri ve yerel medya arasındaki koordinasyonun sağlanması da önemli bir kazanım sağlayacaktır. Köklü bir geçmişe sahip olan Konya medyasının aktif bir iletişim okulu, Konya’nın ise iletişimci ihraç eden bir şehir olması için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.


Vali Özkan ayrıca, medyanın kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına kurum ve kuruluşların paylaşılabilir ölçekteki bilgileri medya kuruluşlarına daha hızlı iletebilmesi için de gerekli tedbirleri alacaklarını sözlerine ekledi. Ziyaret hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu. (HABER MERKEZİ)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.