Konya
°C
Yeni Meram
08.07.2021 10:00

Konya İl Sağlık Müdürü Koç, Ilgın'daki sağlık tesislerini ziyaret etti

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları Ilgın’da bulunan sağlık tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Sağlık tesisi ziyaretlerinin ardından Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler Ilgın’da devam eden sağlık yatırımları, pandemi ve aşılama çalışmaları gibi önemli konularda istişarelerde bulundular.

A+
A-
08.07.2021 10:00
08.07.2021 15:05
0
2509
ABONE OL

Ilgın ilçesinde yer alan sağlık tesislerinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç, Ilgın Devlet Hastanesinde başhekimlik görevine başlayan Uz. Dr. Mehmet Uçar ve yeni dönemde görev yapacak olan hastane idarecileri ile bir araya geldi.

İdarecilere yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Koç, hastanede görev yapan doktor ve birim sorumluları ile de ayrı ayrı düzenlenen toplantılarda bir araya gelerek beklentilerini dile getirdi.


Ilgın Devlet Hastanesinin bütün birimleri ile rolünden istenen sağlık hizmetlerini karşılamak mecburiyetinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Hastane olarak son derece iyi durumdayız daha iyiye ulaşma adına yeni dönemde de hep birlikte çalışacağız ve gayret göstereceğiz” dedi.
Ilgın’da devam eden sağlık yatırımlarının yılsonuna kadar tamamlanacağının da bilgisini veren Prof. Dr. Koç, Ilgın Devlet Hastanesi’nin eski yerinde inşaatı devam eden ve yüzde 80’i tamamlanan projenin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu vurguladı. Projede, ilçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, 112 acil sağlık istasyonu ve aile sağlığı merkezinin yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Koç, hastane bahçesinin de ‘sağlıklı yaşam parkı’ olarak Ilgın’lı vatandaşlar için bir cazibe noktası olacağını söyledi.


Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığı’nın ‘hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ projesi ile bünyesinde; Beslenme Danışmanlığı Birimi, Fiziksel Aktivite Birimi, Psikososyal Danışmanlık Birimi, Çocuk ve Ergen Sağlığı Birimi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi birimlerin yer alacağı sağlık tesisimiz tamamlandığında koruyucu sağlık hizmetlerini sunma rolünü en nitelikli bir şekilde üstlenecektir” dedi. Prof. Dr. Koç, inşaatı devam eden bir diğer sağlık yatırımı olan 2 Nolu aile sağlığı merkezi inşaatında da incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yüklenici firma sorumlusundan bilgi aldı.
Ilgın Devlet Hastanesi ve inşaatı devam eden sağlık yatırımları incelemelerinin ardından Prof. Dr. Koç ve beraberindeki hizmet başkanları, Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ilgın Toplum Sağlığı Merkezi ve 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek görev başında bulunan sağlık çalışanları ile istişarelerde bulundular. Sağlık tesisi ziyaretlerinin ardından Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ile de bir araya geldiler. Ziyaretlerde, Ilgın’da devam eden sağlık yatırımları ve sunulan hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunularak aşılama çalışmalarında gelinen son durum masaya yatırıldı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.