Konya
°C
Yeni Meram
30.11.2021 10:17

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de hafif kar yağışı bekleniyor

Yurt genelinde hakim olan fırtına ve yağışlara karşı Meteoroloji, 67 ile sarı ve turuncu kod uyarısında bulundu. Konya'da havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken sıcaklık 4 ila 8 derece azalacak. 1 Aralık Çarşamba günü itibariyle düşen sıcaklıkların da etkisiyle Konya'nın birçok noktasında hafif kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

A+
A-
30.11.2021 10:17
30.11.2021 10:47
0
2394
ABONE OL

Ülke genelinde yağışlı havalar etkisini göstermeyi sürdürüyor.

Dün yurdun birçok noktasında meydana gelen fırtınalarda çok sayıda yapı zarar görürken, hayatını kaybedenler oldu.

Bugün yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

67 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAYINLANDI


Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreyi aşacağını belirtti.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde de rüzgarın bugün batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa ve üzeri hızda esmesi bekleniyor. Bölge genelinde etkisini sürdüren ve akşam 22.00'ye kadar devam edecek kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR!

Konya'da sıcaklığın 4 ila 8 derece azalması bekleniyor. Sıcaklığın düşmesi ile birlikte Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de hafif kar yağışları bekleniyor. 1 Aralık Çarşamba günü Konya'nın Ahırlı, Akören, Akşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'ta hafif kar yağışı görülecek.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.