Konya
°C
Yeni Meram

Konya, Konya, Konya...

Konya, Konya, Konya...- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
04.09.2021 01:34
03.09.2021 15:39
0
2082
ABONE OL

Birçok kez tarih yazmış ve birçok kez tarih olup gitmiş bir şehir... Konya. Binlerce yıllık tarihinde nice hükümdarlara, nice büyük devlete ev sahipliği yapmış bir şehir. Siyasi partilerin, siyasi oluşumların, sivil toplum kuruluşlarının mihenk taşı bir şehir. İçini her gün maalesef ki boşalttığımız Mevlana ideolojisine sahip bir şehir. Konya için neden mi bunları söylüyorum? Tevekkülün ne olduğunun ve nasılının idrakine ulaşılmasının elzem nitelikte olduğunun gereksinimini aktarmak istiyorum.
Karatay’da taşın suyu sıkılarak geliştirilmeye çalışılan bir merkez ilçe. Meram’da halkın refahının her gün arttırılmaya çalışıldığı ve artık bir sanayi bölgesinin maddi ve işçi kaynağı olarak gereksinim haline geldiği. Gözlerimizi 52 ilden daha büyük bir ilçeye yani Selçukluya çevirdiğimizde ise metropolleşen, organize sanayi bölgesi gelişmiş, maddi olarak güçlü... Evet kıymetli okurlar şöyle bir baktığımızda gıpta etmemek elde değil.
Güçlü ilçelerin, güçlü belediyeleri de mevcut. Büyükşehirden ilçe belediyelere kadar ses getiren güçlü projeler, yanında ödülleri de getiriyor. Yapılan işler takdir edilesi. Lakin Konya’nın merkezine yapılan o büyük yatırım, o büyük camii, o büyük millet bahçesi deyip susmak gerek...
İhracatta kırılan rekorların ardı arkası kesilmiyor, kesilmesin de... Lakin Konya esnafının yakasına yapışmış sözlerden kurtulmamız gerek. Belki de düzene karşı biraz ayak diremek gerekiyor. Sanayilerin ihracat rekorları kırdığı bu zamanlarda Robert Bosch’un şu sözü gelmeli aklımıza “Çok param olduğu için iyi maaş veriyor değilim; aksine iyi maaş verdiğim için çok para kazanıyorum.” İhracatta daha fazla rekor kırabilmek için işçinin yanında durmak gerekiyor. Artan ve durdurulamayan enflasyonda, her şeyin gün be gün kat be kat arttığı şu zamanlarda işçinin emekçinin çok daha fazla yanında durulması gerekiyor.
Konya, Konya, Konya dedik ya; değişen ve gelişen gelecek vizyonunda ülkemizin mihenk taşı Konya da elbette yeni tarihler yazılacaktır ve bu sefer tarihi yazan eller, her seferinde kudretle ayağa kalkma cesareti gösterenlerin elinde olacaktır. Selametle...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.