Konya
°C
Yeni Meram
30.11.2021 13:04

Konya lodosa teslim! Ankara yoluda 30 araç birbirine girdi

Özellikle Marmara ve Ege'de hayatı felç eden lodos fırtınası Konya'da da şiddetini artırarak devam ediyor. Fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor; lodos fırtınasının yer yer toz fırtınasına neden olduğu kentin merkezinde rüzgarın şiddeti ortalama 60 km/sa, ilçelerde 100 km/sa olarak ölçüldü. Görüş mesafesinin ciddi oranda düştüğü ve kazaların yaşandığı Ankara yolu trafiğe kapatıldı.

A+
A-
30.11.2021 13:04
30.11.2021 15:09
0
3182
ABONE OL

Meteoroloji Konya için şiddetli fırtına uyarısı yapmış, rüzgarın 100 kilometreyi aşabileceğini bildirmişti. 

Konya'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Konya'da uzun süredir yağış almayan,toprak yapısının yumuşak ve ince taneli olduğu Konya-Ankara,Ereğli,Karapınar,Emirgazi ile Aksaray-Konya ve Aksaray-Adana yollarında lodos fırtınası yer yer toz fırtınalarına neden oluyor.

Konya’dan Aksaray – Ulukışla ve Ulukışla – Aksaray güzergahı 22. Km., Ankara Yolu Kırkışla Mevkii Cihanbeyli’ye 15 km yakınlıktaki bölge kum fırtınası nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde de fırtınanın şiddeti 130 kilometreye kadar çıktı.

EREĞLİ- EMİRGAZİ YOLUNDA KUM FIRTINASI

Konya'da, Ereğli-Emirgazi yolunun Kutören mevkisinde oluşan kum fırtınası, görüş uzaklığını 1 metreye kadar düşürdü. Bu anlar, sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kent genelinde gece saatlerinde etkili olan rüzgarın hızının batı ve güneybatı yönlerinde 100 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Ereğli ilçesinde saatte 30 kilometre hızla esen rüzgar sonucu Ereğli-Emirgazi kara yolunun Kutören mevkisinde kum fırtınası oluştu. Görüş uzaklığını 1 metreye kadar düşüren kum fırtınasında sürücüler, zor anlar yaşadı. Ulaşımı durma noktasına getiren kum fırtınası, kısa sürede sona erdi. Bu anlar ise sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. 

Aksaray-Adana kara yolu da kum fırtınası sebebiyle ulaşıma kapandı

Aksaray-Adana kara yolu oluşan kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapandı. Kara yolunda çok sayıda kaza meydana geldi. Trafik ekipleri araçların geçişine izin vermiyor.

Konya-Ankara kara yolunda zincirleme trafik kazası

Konya'da kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü.

Kum fırtınası sürücülere de zor anlar yaşattı.

Cihanbeyli Kırkışla mevkiinde araçlar savruldu. Fırtınanın etkisiyle 30 araç zincirleme kazaya karıştı. Kazada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Kırkışla mevkiinde araç geçişlerine izin verilmedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.