Konya
°C
Yeni Meram
06.06.2022 13:50

Konya'nın ilçelerinde yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Konya’nın ilçelerinde haziran ayının ilk haftasında etkili olan yağışlar, yağmur beklentisi içerisinde olan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Dünkü yağışla birlikte Konya'nın en fazla yağış alan yeri metrekareye düşen 28,2 kilogram yağış miktarı ile Güneydere olurken en az yağış alan yer Güneysınır olarak kayıtlara geçti.

A+
A-
06.06.2022 13:50
06.06.2022 14:16
0
1690
ABONE OL

Yağışlar yönünden bol ve bereketli geçen bir kış dönemini geride bırakan Konya’nın hububat, şeker pancarı ve sebze ekilişinde önemli ilçelerinde ilkbahar mevsiminde yağışların geç gelmesi üzerine bazı yerleşim merkezlerinde çiftçiler yağmur duasına çıkmıştı.

Haziran ayının ilk haftasında gelen yağışlar çiftçileri memnun ederken, bazı yerleşim merkezlerinde ise dolunun ardından etkili olan sağanak ve kuvvetli yağış ekili alanları sular altında bıraktı.

GÜNEYDERE'DE METREKAREYE 28,2 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yenimeram.com. tr editörünün meteoroloji verilerinden derlediği bilgilere göre, dün en fazla yağış Konya'nın Meram ilçesine bağlı Güneydere köyüne düştü. 17,9 kilogramlık yağışla Ahırlı ilçesi Güneydere' nin ardından en fazla yağış alan ikinci nokta olurken Ahırlı'yı 16,8 kilogramla Cihanbeyli Turanlar köyü ve 14,1 kilogramla Emirgazi ilçesi takip etti.

EN YAĞIŞ GÜNEYSINIR'DA

Öte yandan Konya'nın en az yağış alan noktası, metrekareye düşen yağış miktarı 1,3 kilogram olan Güneysınır ilçesi oldu. Güneysınır'ı 1,4 kilogramlık yağışla Seydişehir ve Cihanbeyli'nin merkezi takip etti. Bozkır'ın Sarıoğlan beldesi ve Konya'nın Altınekin ilçesi de en az yağış alan yerler oldu. 


KONYA'DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Konya'da yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Yarın ve çarşamba günü Konya merkez ve tüm ilçelerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri ise parçalı bulutlu havanın yanında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.