Konya
°C
Yeni Meram
15.10.2024 11:28

Konya'nın ilk ve tek spor ortaokulu öğrencileri dersbaşı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrencilerin küçük yaşlarda mesleki eğitime yönelmeleri amacıyla başlattığı proje kapsamında Konya'da açılan mesleki ortaokullarda öğrenciler dersbaşı yaptı. Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında açılan meslek ortaokulunda 30 kız öğrenci 1 Ekim itibariyle dersbaşı yaparken Konya'nın ilk ve tek spor lisesi bünyesinde açılan ortaokulda da öğrenciler, 14 Ekim itibariyle eğitime başladı.

A+
A-
15.10.2024 11:28
15.10.2024 12:58
0
1556
ABONE OL

Bursa, Konya ve Burdur'un da aralarında bulunduğu 4 pilot ilden biri olan Konya'daki mesleki ortaokul, Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında 1 Ekim itibariyle açıldı.

Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan mesleki ortaokula  09-27 Eylül tarihleri arasında bizzat başvuruda bulunan kız öğrencilerden 30'u seçildi. 

KONYA SPOR ORTAOKULUNDA İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Millî Eğitim Bakanlığının, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde ülkenin ilk "spor ortaokulları"ndan biri de Konya'da açıldı. 

Buna göre 5. sınıf düzeyinde öğrenci kabul eden ilk spor ortaokulları Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya ve Trabzon'da açılmasına karar verilmişti. Konya Spor Lisesi bünyesinde açılan spor ortaokulu için, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 5. sınıfa başlayacak adaylar arasından 15 erkek, 15 kız öğrenci olmak üzere 30 öğrenci dersbaşı yaptı. 

Aday öğrenciler, "sportif yetenek değerlendirme testi" ve "Türkiye okul sporları şampiyonluk dereceleri" olmak üzere iki boyuttan oluşan kriterler değerlendirilecek spor ortaokuluna girmeye hak kazandılar. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Şerife KAYA)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.