Konya
°C
Yeni Meram

KONYA'NIN SPORU NEREYE GİDİYOR?

KONYA'NIN SPORU NEREYE GİDİYOR?- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.10.2023 00:45
23.10.2023 08:49
0
1701
ABONE OL

Konya olarak bütün branşlarda spora iyi başlamadık. Son haftalarda alınan sonuçlar da hiç iç açıcı değil. Böyle giderse nerelere varacağımız da pek belli değil gözüküyor. Daha öncesine gidecek olursak durduk yerde bir olağanüstü genel kurul yapıldı. Genel kurul öncesi, kulislerde konuşulanlar, yönetimin görevi bırakacağı yönünde idi. Ancak ne konuşuldu bilinmez, işin seyri değişti ve yönetimin güçlendirileceği paralı çoklu yönetimin iş başına geleceği konuşuldu. Bu meyanda şehrimizin imkanı daha iyi olan iş insanlarından bir Konyaspor yönetimi oluşturuldu. Mental yorgunluğu olanlar, zaman ayıramayanlar ve yönetimle problem yaşayanlar da ayrıldı.
Bu ana kadar her şey sütliman. İlk haftalarda alınan bir iki tesadüfi sonuçlar da işi kotarmaya yetti ve arttı. Fakat işin seyri öyle bir değişti ki. Yönetimi bilmiyoruz ama Konyaspor'umuzun bütün branşlardaki taraftarlar memnun değil. Sonuçlardan memnun değil. Oynanan oyundan memnun değil.
Takımlarının geleceğinden endişeli. Pekala ne oluyor seyircilere maç seyretmeye gitmiyor. Konyalı taraftarlar, karnını kaşıya kaşıya maç seyredemiyor.
Elimizde Basketbol Ligi'nden 1. Lig'e düşmüş ve günü kurtarmaya çalışan bir basket takımımız var. Ligin ortalarında. En başarılı takımımız da bu olsa gerektir. Oynadığı 6 maçtan en azından 3'ünü kazanmış. Bu idare ile sonu nereye gider orası meçhul.
Bir diğer güzide takımımız 1922 Konyaspor'umuz var. O gariban da yüksek mevkilerde ve irtifalarda seyrederken bir alt lige tenzil edilmiş. Satılıyor, satıyorum, sattım nidaları arasındaki psikoloji ile ligin başlamasına 5 spor günü kala satılamıyor ve idmanlara çıkıyor. 5 koskoca gün. İstersen kondisyon yap, nefes aç, taktik çalıştır, ne yaptırırsan yap. Onlar da gereğini yaptılar. 1922 Konyaspor futbol takımımız, 6 maçta sadece 1 beraberlik alıp 1 puan toplayabildi. En kötüsü de ligin altına demir atmış Akhisarspor'a galibiyeti kendi sahasında Konya'da tattırdılar. Biz bu arada futbolcuları ve teknik heyeti suçlamıyoruz. Yöneticilerimiz, “Takımı satamadık, masrafından da kurtulmamız lazım, bari kendi kendine düşsün.” modunda iseler yapacak bir şey zaten yok.
Gelelim Süper Lig'deki temsilcimiz Konyaspor'umuza. 9 maçta 9 puan 14. sıra. Takım oynadığı futbol ile, teknik heyeti ile, seyirci kapasitesi ile istikbal vadediyor mu? Yöneticilere sormak lazım. Teknik direktör İlhan Palut ile anlaşamayan yönetim, çok üst liglerde çalışmış olan Aleksandar Stanojevic'i teknik direktör olarak getirdi.
Çok yönlü bir teknik direktör, her maçta farklı bir deney yapıyor. Her maçın taktikleri evlere şenlik. Yapılan bu denemelerin neticesinde ligin altına demir atmış durumda olan Pendikspor'a, hem de kendi sahanızda 2-1'lik bir skorla kaybediyorsunuz! Allah var, adamları sevindirdik. Belki de bundan sonraki maratonda Pendikspor'a bir motivasyon oldu. Kendilerine bir güven geldi.
Transfer döneminde sıkça vurguladık. Konyaspor'a takımı sırtlayacak, vasatın üzerinde birkaç adam lazım diye. Biz duymadık ama duyan varsa söylesin, Konyaspor da şu ismi transfer etmiş diye. “Bu kadro ile bu kadar olur.” diyenlere de katılıyoruz.
İşte burada idarecilerimiz, elini taşın altına koyacaklar, koymalılar. Konyaspor, ün yeri değil un yeridir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski bakanımız Murat Kurum ve yerelde belediye başkanlarımız, bütün imkanlarını Konyaspor'a sundular. Dolayısıyla kaynak sorunu yok. Örneklendirebiliriz ancak belediyelerimiz en değerli arsaları, Konyaspor'a takasla da olsa sundular. Arsaların alıcıları zaten hazır. Değerlendir ve imkanı kullan. Bu, bollukta yapılan uygulamalar. Ancak bu işin bir de darlığı var. Yönetici de böyle zamanda belli olur. Olağan ya da olağanüstü kongre yapıp Konyaspor yönetiminden ayrılmak en kolay olanı. 1922 Konyaspor'u kademeli terk etmek kolayın da kolayı. Basket şöyle gitsin bakalım, demek de günü kurtarmaktır.
Saygıdeğer başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri,
devlet yanınızda, belediyeler yanınızda, güzel işler yapıldığı müddetçe taraftar yanınızda. Sizler, bizlerden daha iyi görürsünüz. Zira bu işin içerisindesiniz. Bizimkisi, bilmediğimiz bir konu hakkında uyarmaktır.
Konya, sporda iyiye gitmemektedir. Çok acil olarak önlem alınmalıdır.
Şimdiye kadarki yapılan emeğe saygı duyuyoruz. Teşekkür ederiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.