Konya
°C
Yeni Meram

Konya, sanayi havzası olma yolunda

Konya, sanayi havzası olma yolunda- Hüseyin TOPTAŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.09.2022 01:33
29.09.2022 14:46
1
1721
ABONE OL

Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen 6.OSEG (Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği) Konferansı ile şehrimiz dünya otomotiv sektörüne ev sahipliği yaptı. Yurt içinden ve 13 farklı ülkeden katılımcıların gelmesi, 9 ülkeden gelen 14 firma temsilcisi ile de 322 ikili iş görüşmesinin yapılması önümüzdeki dönemde Konya sanayisinin otomotiv sektöründe söz sahibi olacak bir konuma geleceğinin temelleri atılmıştır. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği toplantısını şehrimizde düzenleyerek sanayicilerimizin ufkunu açan, ikili iş görüştürmeleri ile firmalarımızın uluslararası bağlantılar kurmasını sağlayan başta Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü olmak üzere, Sanayi Odası yönetimi ve çalışanlarını tebrik ederiz.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun, “Türk sanayisi Marmara Havzası’na sıkışmış durumda. Bizim Marmara Havzası’nın dışında yeni sanayi havzalarına ihtiyacımız var. Konya merkezli yeni bir sanayi havzası oluşturulması lazım. Konya, bu yeni sanayi havzasına liderlik etmeli” tespiti bu konferansta Konya’nın otomotiv sektöründe geldiği nokta görüldükten sonra yapılmıştır. Bu tespit ve öneri sözde kalmamalı konunun önümüzdeki dönemlerde canlı tutularak gerçekleşmesi için çalışmalar yapılmalıdır.
Dünya otomotiv sektörüne ev sahipliği yapan Konya’mızın ülkemizin ihtiyacı olan yeni bir sanayi havzasının oluşması bölgemiz ve ülkemiz için yeni yatırımların, istihdam kaynaklarının oluşmasını sağlayacaktır. Bölgemizin sanayi havzası olarak oluşmasında sanayicilerimize, lokomotif görev yapan sanayi odamıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman savunma sanayii ve otomotiv sektörümüzün yanında diğer sektörlerimizin de ülke ekonomisine büyük katkıları olacaktır.
Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün verdiği bilgilere göre; 2010 yılında 191 milyon dolar ihracat yapan Konyalı otomotivcilerimiz, son 12 yılda ihracatlarını 3 katına çıkararak geçtiğimiz yılı 596 milyon doları aşkın ihracat ile tamamlamıştır. Sektörün ihracatı bu yılın ilk 8 ayında da 461 milyon doları aşmış Konyalı otomotivcilerimiz bu yılın ilk 8 ayında, 81 İlimizin 53’ünden daha fazla ihracat gerçekleştirmiştir. Konya bu dönemde, otomotiv sektöründe Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 7. ili konumuna gelmiştir. Konya otomotiv sektörümüzde şu anda 460’ı aşkın firmamız 22 bine yakın kişiye doğrudan istihdam sağlayarak istihdama da büyük katkıda bulunmuştur.
Düşük teknolojiden yüzde 80 oranında çıkan Konya’mızın, orta-yüksek teknolojiye odaklanan ve yüksek teknolojiyi hedefleyen bir sanayi şehri haline gelmesinde emeği geçen Konya Sanayi Odası Başkanı ve yönetimini, sanayicilerimizi verimli çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik ederiz. OSEG gibi diğer sektörler için de ticari lobilerin gerçekleşeceği konferansların zaman kaybetmeden yapılmasının Konya Sanayiine büyük katkılarının olacağı düşüncesi ile yeni organizasyonların yapılmasını bekliyoruz.

HABER YORUMLARI
  1. Mustafa Sinan Ümit
    2022-09-30 11:38:53
    Lütfen düzeltme yapar mısınız ? Halkapınar ZANAPA dır.