Konya
°C
Yeni Meram
26.09.2023 09:58

Konya Valisi Özkan, itfaiye hizmetlerini yerinde değerlendirdi

Vali Vahdettin Özkan, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 309. yılı ve İtfaiye Haftası dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek itfaiye hizmetlerini yerinde değerlendirdi.

A+
A-
26.09.2023 09:58
26.09.2023 10:01
0
1453
ABONE OL

Ulusal ve uluslararası düzeyde Yangın ve Arama-Kurtarma faaliyetleri alanında eğitimler veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Özkan, eğitim alanını ve binasını gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İtfaiye personelleri ile bir araya gelerek itfaiye erlerinin tek tek günlerini kutlayan Vali Özkan çok kutsal ve önemli bir görevi ifa ettiklerini belirterek, “Her biriniz hem ilimizdeki başarılı çalışmalarınız hem de deprem bölgesinde göstermiş olduğunuz fedakarlıkla, insanlığa dokunuşunuzla, milletimizin teveccühüne ve duasına mazhar oldunuz. Özverili çalışmalarınızla uzun vadede gelecekteki risklerle ilgili tabiatıyla bir güvence mekanizması oldunuz. Bu yönüyle sizleri tebrik ediyoruz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerimize deprem bölgesindeki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Özkan; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey'in riyasetinde Hatay bölgesinde hep beraber sunulan önemli katkılar hem Hatay hem Konya'mız hem de bütün milletimiz için gurur kaynağı oldu. İnşallah bu çalışmalarımız, bu fedakarlığımız artarak devam eder. Bunun için de kurumsal kapasitemizi hep beraber geliştireceğiz, eğitimlerimizi en iyi bir şekilde alacağız ve bütün kurumlar arasındaki bu güzel iş birliğini, iletişimi artırarak devam ettirip bereketinden hep beraber milletçe istifade etmiş olacağız.” dedi.

Konuşmalarının devamında Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu’ya da teşekkür eden Vali Vahdettin Özkan; “Ercan Başkanımızın uzun yıllar buradaki hizmetlerin ve yöneticilik anlayışının gelişmesinde büyük katkısı olmuştur. İtfaiye Daire Başkanımız ekibiyle beraber son derece müteyakkız..” dedi.

Konya'daki yönetim anlayışının, Konya belediyecilik anlayışının, çok önemli bir birikime sahip olduğuna değinen Vali Özkan, “Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediyelerimizle beraber mahalli müşterek ihtiyaçları gidermek için yoğun bir çaba içindeler. Sizler de itfaiye teşkilatı olarak bu işin gerçekten en zor, en hassas ve en riskli zamanlarında can ve mal kurtararak en önemli katkıyı sunuyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim. Tekrar gününüzü, haftanızı tebrik ediyorum.” dedi.

Ziyarette Vali Özkan’a, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ve İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici eşlik etti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.