Konya
°C
Yeni Meram
02.09.2024 15:23

Konya Yörük Ve Türkmenler Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Konya Yörük Ve Türkmenler Derneği Konya Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla 21. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayram'ını Ecdat Parkı'nda bir etkinlikle kutladı.

A+
A-
02.09.2024 15:23
02.09.2024 15:34
0
507
ABONE OL

Ecdat Parkı'na kurulan kara kıl çadırlar, develer ve program halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Dernek Beyi Ahmet Ünsal yaptığı açıklamada; “2003 yılında kurulan derneğimiz çalışmalarına devam etmektedir. Amaçlarımızdan biri olan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak ve kültürümüzü tanıtmaya devam etmektir. Bütün Misafirlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bugün bizi burada ağırlayan ve destek sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesine, yalnız bırakmayan misafirlerimize, yönetimimize ve Çumra Yörükleri Derneği’ne desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, dedi. Sarıkeçili Yörüklerinin develeriyle “Temsili Yörük Göçünün “ canlandırıldığı etkinliğin ilk bölümünde Aşık Ateş Ali de Kahramanlık türküleri seslendirdi.

Ardından sunumu Elife Mısral tarafından yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Şehitlerimiz için okunan duanın ardından program akışına geçildi. Programa kahramanlık türküleriyle başlandı.

Yörük kültürünün yaşatılmaya ve hatırlatılmaya çalışılan gecede Heng (eğlence) kültüründen bir mizansen canlandırıldı.

Çumra Yörükleri Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle devam eden etkinlik Mahalli Sanatçı Ahmet Sarı’nın söylediği marşlar ve türkülerle devam etti.

Program Çumra Yörükleri Derneği Lille Ekibinin gösterisiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.