Konya
°C
Yeni Meram
21.06.2021 14:22

Konya’da katledilen Necla ve Metin Büyükşen cinayeti yeniden gündemde! Katil kim?

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil mahallesindeki evlerinde kar maskeli bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftinin katil zanlısı her yerde aranıyor. Çiftin oğulları Osman Büyükşen 3 yıla yakın süredir çözülemeyen cinayetle ilgili olarak özel ekip kurularak katil ya da katillerin ortaya çıkarılmasını istiyor.

A+
A-
21.06.2021 14:22
21.06.2021 15:25
0
5591
ABONE OL

İddiaya göre, başına kar maskesi geçiren kişi Metin Büyükşen'e ait eve, kapısı açık olduğu sırada girdi. Kimliği belirsiz saldırgan, emekli memur Metin Büyükşen'e elindeki pompalı tüfekle ateş etti.

Necla Büyükşen'e de ateş eden saldırgan, tüfeğin dipçiğiyle çiftin kızı Büşra'yı yaralayarak kaçtı. Başına aldığı darbeyle yaralanan Büşra Büyükşen, olay sonrası komşulardan yardım istedi.

Komşularının otomobiline binen Büyükşen, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu.

Yaralı Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

GÖZLER OĞLU VE GELİNİNDE


Metin Büyükşen ile Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan iddialar her defasında oğlu ve gelini ile yaşadığı mehir tartışmasını işaret ediyor. Yapılan araştırmaların ardından Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen'in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı'nın programında dinletildi.

Konuşmada, mehir kavgasını çözmek isteyen baba gelinlerine mehir yerine bir araba, 25 bin TL para teklif ediyor. Ancak Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

Osman Büyükşen, anne ve babasının katillerini arıyor


Cinayetin üstünden iki buçuk yıl geçmesine rağmen katillerin cezasını çekmediğini ifade eden oğul Büyükşen, kız kardeşinin ifadelerine inanmadığını söyledi. Cinayetle ilgili şüpheler mehir ile ilgili yaşanan tartışmalardan dolayı çiftin diğer oğulları Uğur Büyükşen ve gelin Betül Büyükşen'i işaret ediyor.

Anne ve babasının katillerinin bulunması için yoğun bir çaba harcayan Doktor Osman Büyükşen, cinayetle ilgili şüphelendiği isimleri açıkladı. Büyükşen, "Kız kardeşim Büşra doğruları söylemiyor. Erke kardeşim Uğur Büyükşen, onun eşi Betül ve Betül'ün ailesinden şüpheleniyorum" dedi.

Konya'da yaşanan o gecenin tek görgü tanığı Büşra Büyükşen de Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınına bağlandı. Açıklamalarıyla Müge Anlı'yı oldukça kızdıran genç kız, olayla ilgili tüm bildiklerini jandarmaya anlattığını savundu. Kız kardeşinin çelişkili açıklamalarına dikkat çeken ağabey Büyükşen, Büşra'nın kendisine olayla ilgili yardımcı olmadığını ifade etti.

Çiftin kızları Büşra Büyükşen şüpheli mi?


Büşra Büyükşen'in, gözlerinin önünde vahşi bir cinayete kurban giden aile büyüklerinin cinayetinde şüpheli konumda bulunan Betül Büyükşen'le birlikte yaşadığı öğrenildi. Çiftin kızları, yengesinin Müge Anlı ile Tatlı Sert yayınına katılmak istemediğini dile getirdi. Büşra Büyükşen, "Telefonu eline veriyorum, konuşmak istemiyor. Canlı yayına katılmasını istiyorum, katılmıyor. Sadece yetkili kişilere kişilere konuşmak istiyor" diye konuştu.

Konya'da bulundukları köyde gelinlerinin ailesinin bu ithamla yaşadıklarını belirten Osman Büyükşen, "Ben onlara bir fırsat veriyorum. Herkes onları suçlu görüyor. Suçlu değillerse gelip burada konuşsunlar. Kendilerini de aklasınlar. Yılmaz Büyükdoğrucan, Mehmet Ali Dayanır, Tuba Dayanır, Ertuğrul Ekmekçi, Uğur, Betül, Büşra hepiniz gelin burada konuşun" dedi.

Olayla ilgili canlı yayında tartışmalar sürerken Swap testi sonucu da dikkat çekti. Jandarmanın yaptığı testin sonucunda Büşra Büyükşen, Betül Büyükşen ve Uğur Büyükşen'in elinde barut izlerine rastlandığı belirlendi.

Büşra Büyükşen 'mehir cinayeti' için ne demişti?


Talihsiz çiftin öldürülmesinin tek tanığı Büşra Büyükşen, evlerine kar maskeli bir saldırganın girdiğini ifade etmişti. Genç kızın ifadesine göre anne ve babasının kar maskeli saldırganın pompalı tüfekle öldürüldüğünü söylemişti. Kendisinin ölü taklidi yaparak hayatta kaldığını öne süren üniversite öğrencisi kızın soğukkanlı tavırları da dikkat çekmişti. Genç kızın anlattıkları, ağabey Büyükşen'i şüphelendirmişti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.