Konya
°C
Yeni Meram
26.06.2024 15:11

Karatay Belediyesi, yaz dönemi ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı

Karatay Belediyesi, hava sıcaklığının son günlerde artmasıyla birlikte çoğalan haşerelerin oluşturabileceği rahatsızlıkları en aza indirmek ve halk sağlığını korumak amacıyla etkili ilaçlama çalışması yürütüyor.

A+
A-
26.06.2024 15:11
26.06.2024 15:29
1
1795
ABONE OL

Karatay Belediyesi sıcak havanın artmasıyla birlikte, halk sağlığını korumak amacıyla sivrisinek ve diğer haşere türlerine karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

HALK SAĞLIĞI İÇİN EKİPLER 7/24 SAHADA

Halk sağlığını korumak ve zararlı haşerelerin önüne geçmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını belirlenen tüm noktalarda gerçekleştiren Karatay Belediyesi, ilaçlama uygulamasını Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütüyor. İlaçlama çalışmaları tüm mahallelerde ve sokaklarda ULV cihazlı araçlarla, uygun saatlerde ve insan kalabalığının en az olduğu zamanlarda gerçekleştiriliyor. Ekip ve araç sayısının güçlendirildiği çalışmalar 22 personel ve 12 araç ile yürütülüyor. İlaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek ürünler kullanılıyor. İlaçlama çalışmalarına daha önce haşerelerin üreyebileceği bölgelerde başlayan ekipler larva döneminde de yoğun bir çalışma yürütmüştü.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI

İlçe genelindeki cadde ve sokakları titizlikle ilaçlayarak vatandaşların huzur içinde vakit geçirmelerini sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yaşayan vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmeleri için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini aktardı.

TALEPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

İlaçlama faaliyetlerinin Karatay’ın tüm mahallelerinde çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden sürdürüldüğünü belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri yapılan çalışmaları halk sağlığına yönelik olduğunu kaydetti. Öte yandan yetkililer yaz ayları boyunca rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarının bilgisini verdi.

PARKLARDA VE YEŞİL ALANLARDA DA YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ağaçlarda yaprak bitki, haşere, mantar ve böcek olmaması için tüm park ve bahçelerde doğanın dengesine uygun ve insan sağlığına zararlı olmayan kimyasallarla ilaçlama çalışmaları yapıyor. İnsan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar kapsamında karasinek, sivrisineğe karşı; hava şartlarına bağlı olarak Kasım ayına kadar Karatay’ın tamamında mücadele devam edecek.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Seyit Mehmet Gönen
    2024-06-27 11:28:39
    Hayıroğlu mahallesi için 20 gün önce aşırı sivrisinek sıkıntısı nedeniyle uyarıda bulunmuştum, henüz bir faaliyet yapılmadı maalesef.