Konya
°C
Yeni Meram
21.01.2022 13:23

Konya’nın Seydişehir ve Hadim ile Karaman’ın Ermenek ilçelerine çok kuvvetli yağış uyarısı

Konya’nın Seydişehir ve Hadim ile Karaman’ın Ermenek ilçelerinde çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerde ise yer yer yoğun kar bekleniyor. Antalya’yı Konya’ya bağlayan kara yolu ve geçitler olmak üzere, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalarla yaşanabilecek diğer olumsuzluklara vatandaşlar uyarıldı.

A+
A-
21.01.2022 13:23
21.01.2022 15:58
0
2317
ABONE OL

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu, Mersin’in Anamur, Konya’nın Seydişehir ve Hadim ile Karaman’ın Ermenek ilçelerinde görülecek olan yağışların, kıyı kesimlerde çok kuvvetli (51-100 kg/m2) gök gürültülü sağanak, 1000 metre üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Başta Antalya’yı Konya’ya bağlayan kara yolu ve geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış, çığ riski ile kıyılarda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SOĞUK HAVA GELİYOR!

Soğuk hava dalgası pazar günü etkisini artırarak bölge genelinde önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.